REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį (04.29) Seimas priėmė naujos redakcijos Vidaus tarnybos statutą, įteisinantį vidaus reikalų sistemos pareigūnams 48 valandų darbo savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Priimant Statutą, parlamentinio Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas teigė, kad šis Seimo sprendimas gali sulaukti Tarptautinės darbo organizacijos kritikos. Jis priminė, kad jau prieš šimtą metų buvo įteisinta 40 valandų darbo savaitė.

REKLAMA

"Mes priimdami šį įstatymą įtvirtiname policininkams 48 valandų darbo savaitę. Aš nemanyčiau, kad socialdemokratai, kurie balsuos už šį įstatymą, padarys dovaną gegužės 1-osios proga", - teigė A. Sysas.

Šį sprendimą komiteto pirmininkas pavadino "šaukštu deguto, gadinančio visą medaus statinę".

Lietuvoje galiojantis Darbo kodeksas teigia, kad darbo laikas negali būti ilgesnis kaip 40 valandų per savaitę, o maksimalus darbo laikas, įskaitant viršvalandžius - 48 valandų.

REKLAMA
REKLAMA

A. Syso nuomone, prailginti darbo savaitę pareigūnams nuspręsta todėl, jog trūksta lėšų mokėti jiems už viršvalandžius.

Socialdemokratas Vytautas Einoris taip pat piktinosi, kad praeitame šimtmetyje žmonės "kraują liejo" už 40 darbo valandų savaitę, o Seimas dabar "varo atgal".

Tačiau Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Aloyzas Sakalas teigė, kad Europos Sąjungos dokumentai ir direktyvos numato išimtis policijos pareigūnams.

Vidaus tarnybos statutas reglamentuoja pareigūnų priėmimą ir atleidimą į vidaus reikalų įstaigas, numato, kad pareigūnams bus teikiami vidaus tarnybos laipsniai, reglamentuoja pareigūnų atsakomybę, paskatinimus, darbo laiką, užmokestį, socialines garantijas ir kita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų įstaigoms priskirtas Policijos departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Vadovybės apsaugos departamentas, Policijos viešojo saugumo dalinys bei vidaus reikalų profesinio mokymo įstaigos.

Vidaus tarnybos statutas įsigalioja nuo gegužės 1 dienos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų