REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos profesinė sąjunga tvirtina, kad konfrontacija tarp vidaus reikalų ministro ir Lietuvos policijos generalinio komisaro destabilizuoja padėtį visoje vidaus reikalų sistemoje bei užgožia svarbias policijos problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai tvirtinama prezidentui Rolandui Paksui, Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui, premjerui Algirdui Brazauskui, vidaus reikalų ministrui Juozui Bernatoniui bei Policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui adresuotame Policijos profsąjungos kreipimesi.

REKLAMA

"Kare dėl valdžios niekada nesprendžiamos aktualios problemos, su kuriomis susiduria policijos pareigūnai kasdieniame savo darbe" - rašoma ketvirtadienį (04.10) išplatintame kreipimesi į valdžios atstovus.

Jame pabrėžiama, kad "kariaujant" valdžioms, eiliniai policijos darbuotojai jaučiasi negarantuoti savo ateitimi ir daugiau rūpinasi savo "kėdute" nei gyventojų saugumu.

Vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis, apkaltinęs V. Grigaravičių, kad su jo žinia buvo neteisėtai renkama informacija apie vidaus reikalų sistemos aukštus pareigūnus, trečiadienį laikinai nušalino jį nuo generalinio policijos komisaro pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Algirdas Brazauskas pareiškė, kad Vyriausybė jau penktadienį teiks siūlymą prezidentui pakeisti policijos generalinį komisarą.

Generalinis komisaras kategoriškai atmetė ministro kaltinimus, kad su jo žinia buvo neteisėtai renkami duomenys apie vidaus reikalų sistemos pareigūnus ir pats apkaltino J. Bernatonį keliant pavojų visuomenės saugumui.

Be to, ketvirtadienį dėl, jo teigimu, pažeidžiamų teisės aktų, V. Grigaravičius atsisakė dalyvauti jam Vidaus reikalų ministerijos surengtoje neeilinėje atestacijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

BNS žiniomis, suirutės vidaus reikalų sistemoje dienomis pareiškimą išeiti iš darbo parašė bene 10-metį kriminalinei policijai vadovavęs Visgirdas Telyčėnas.

Ketvirtadienį atsistatydinimo pareiškimus parašė dar du aukšto rango kriminalinės policijos pareigūnai - Kriminalinės policijos biuro (KPB) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos vyriausiasis komisaras Jurijus Milevskis ir KPB Operatyvinės veiklos tarnybos vyresnysis komisaras Vytautas Radžiūnas.

Spaudos duomenimis, protestuodami prieš V. Grigaravičiaus nušalinimą ketvirtadienį prašymus atleisti iš darbo ketina įteikti maždaug 40 aukštų kriminalinės policijos pareigūnų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų