REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija nuo liepos 1 d. įsivedė sąskaitinį Rusijos rublį. Kaip informavo Baltarusijos nacionalinis bankas, šalies įmonės ir kompanijos gali laisvai atsiskaityti už viena kitai tiekiamas prekes bei teikiamas paslaugas Rusijos rubliais. Baltarusijos organizacijos, turinčios sąskaitoje Rusijos valiutos, galės netgi mokėti mokesčius Rusijos rubliais.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos rublio įvedimo atsiskaitymui ne grynaisiais pinigais Baltarusijos teritorijoje mechanizmas numato korespondentinių sąskaitų atidarymą Rusijos centriniame banke. Reikiami veiksmai preliminariai suderinti su Rusija, taip pat aptarti su Baltarusijos bankais.

REKLAMA

Pirmadienį (06.30) Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka interviu nacionalinei televizijai pareiškė, kad bendro piniginio vieneto įvedimas Baltarusijos ir Rusijos Sąjungoje "nė kiek neprieštarauja mūsų požiūriui į suverenitetą ir jo neatima". "Mes tai darome, remdamiesi pasaulio patyrimu", - sakė A. Lukašenka.

Komentuodamas Baltarusijos poziciją, jis kaip pavyzdį pateikė Europos Sąjungą, kur, anot Baltarusijos prezidento, demokratiškai, surengus referendumą buvo įvesta bendra valiuta - euras. "Mes pamažu einame sąjunginės valstybės link. Paskutinis etapas turėtų būti sąjunginių valdžios institucijų sudarymas ir bendros valiutos įvedimas", - pabrėžė A. Lukašenka.

ITAR-TASS-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų