REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslo dienraščio "Financial Times" teigimu, Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrioderis) paragino Europos centrinį banką (ECB) imtis veiksmų valiutų rinkoje, kurie sumažintų euro kursą ir padėtų regiono eksportuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Gerhardas Schroderis dienraščiui sakė: "Manau, kad supratingi žmonės ECB vadovybėje kasdien svarsto klausimą, ar jie (JAV) dolerio ir euro keitimo kurso kontekste padarė pakankamai, kad palaikytų Europos eksporto konkurencingumą".

REKLAMA

Vokietijos kanclerio raginimas nuskambėjo tepraėjus kelioms valandoms po to, kai ECB paliko galioti 2 proc. palūkanų normas.

Banko prezidentas Wimas Duisenbergas (Vimas Duisenbergas) teigė, kad ankstesniu palūkanų normų apkarpymu ECB jau įnešė "reikšmingą" indėlį į ekonominio augimo skatinimą, ir paragino Europos valstybių lyderius vykdyti būtinas reformas. Pasak W. Duisenbergo, "ryžto stokojantys" politikai turėtų sparčiau pertvarkyti pensijų, sveikatos apsaugos ir darbo rinkos sistemas bei laikytis Europos Sąjungoje galiojančių biudžeto deficito taisyklių.

Tuo tarpu Gerhardas Schroederis dalį Vokietijos ekonominių bėdų siejo su aukštu euro kursu, teigdamas, kad pastarasis kenkia eksportui ir stabdo šalies ūkio augimą.

ECB į valiutų rinkas nesikiša jau daugiau nei dvejus metus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų