• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį į penktadienį (07.11) sostinės Karoliniškių mikrorajone žaibiškai apvogta bendrovė "Pūkė", nuomojanti patalpas parduotuvėje "Rimi".

REKLAMA
REKLAMA

3.18 val. privažiavę prie L. Asanavičiūtės gatvėje esančios parduotuvės sidabro spalvos automobiliu "VW Passat", trys vyriškiai, du iš kurių buvo kaukėti, išdaužė vitrinos stiklą, lynu užkabino seifą ir, įkėlę į automobilį, išvežė. Seife buvo 2 tūkst. litų ir aukso dirbiniai.

REKLAMA

Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato spaudos tarnybos, nuostolį bendrovės savininkai įvertino maždaug 100 tūkst. litų.

Parduotuvėje buvo įrengta signalizacija. Tačiau, nors ir tinkamai suveikusi, ji negalėjo padėti sulaikyti įtariamųjų, nes visa vagystė buvo įvykdyta maždaug per 2 minutes.

Įvykio detalės užfiksuotos vaizdo stebėjimo kamerų įrašuose.

Kaip sakė vagystės aplinkybes tiriančio sostinės 7-ojo policijos komisariato komisaras Kęstutis Skendelis, filmuota medžiaga gali pasitarnauti tyrimui, tačiau kol kas įtariamieji dar nenustatyti. Pareigūno teigimu, akivaizdu, kad nusikaltimui buvo gerai pasiruošta.

REKLAMA
REKLAMA

Objektą saugančios bendrovės "Apsaugos komanda" generalinio direktoriaus Juliaus Adomaičio teigimu, įžūlėjimo prasme šią vagystę galima laikyti nauja žaibiškų vagysčių pakopa.

"Aš jau seniai prognozavau, kad bus panaudotos transporto priemonės įvažiuoti į vitriną, nes grobį susikrovus į automobilį išvežti kur kas geriau negu nešti. Matyt, ateina tokie dalykai", - sakė J. Adomaitis.

Jo žodžiais, savininkus tai turėtų paskatinti pamąstyti apie patikimesnį seifų tvirtinimą, nors tam ir reikėtų papildomų lėšų. Šis atvejis rodo, kad seifo įtvirtinimas veikiausiai buvo nepakankamas, jeigu jį buvo galima taip sėkmingai atplėšti, mano J. Adomaitis.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų