REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik du šimtai prastomis gyvenimo sąlygomis nepatenkintų Vilniaus 2-ųjų pataisos namų nuteistųjų trečiadienį (07.23) paskelbė bado akciją. Tai trečiadienį rytą pranešė šiuose pataisos namuose įkalintų nuteistųjų giminaičiai. Šią informaciją patvirtino ir Kalėjimų departamento atstovas spaudai Gintautas Stalnionis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu,188 nuteistieji trečiadienį rytą apie bado akciją pataisos namų administracijai pranešė raštu. Iš jų 18 yra kalinami "drausminėje" grupėje.

REKLAMA

Nuteistieji savo protestą motyvuoja prastomis gyvenimo sąlygomis. Nuo gegužės 1-osios, įsigaliojus naujajam Bausmių vykdymo kodeksui, nuteistieji buvo suskirstyti į atskiras grupes - "paprastąją", "drausminę" ir kitas.

Atsižvelgusi į tai, pataisos namų administracija apgyvendino nuteistuosius pagal minėtąsias grupes.

"Pervesti į kitas patalpas nuteistieji pradėjo skųstis, kad jiems per ankšta, gyvenamosios patalpos neremontuotos, tualetai per maži, be to, jie nurodinėja, su kuo nori gyventi", - sakė G. Stalnionis.

Nuteistųjų giminaičių teigimu, įkalintieji jaučia nuolatinį pažeminimą ir dėl to, kad nuolat tikrinamas jų šlapimas dėl narkotikų vartojimo.

"Čia tokia įstaiga, jie turi būti tikrinami", - sakė G. Stalnionis.

Iš viso 2-uosiuose pataisos namuose kali 868 ne pirmą kartą teisti vyrai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų