REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas aplankys kai kurias vaikų vasaros poilsio vietas. Šįkart jis pasirinko kariuomenės globojamas vaikų vasaros stovyklas Trakuose bei Galiniuose.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiąsyk Šaulių sąjungos rengiamos mobiliosios vaikų vasaros stovyklos - vienas didžiausių Krašto apsaugos ministerijos, kariuomenės ir Lietuvos Šaulių sąjungos rengiamų jaunimo užimtumo projektų.

REKLAMA

Šiais metais visose šalies apskrityse organizuojamos 47 tokios stovyklos, truksiančios nuo 3 iki 7 dienų. Jose vienu metu nemokamai atostogauti galės nuo 30 iki 400 vaikų ir paauglių. Iš viso šiose stovyklose ilsėsis apie 6 000 vaikų. Mobiliose vasaros stovyklose kartu su jaunaisiais šauliais stovyklauja artimiausių miestelių, gyvenviečių bei kaimų jaunimas, socialiai remtinų ir asocialių šeimų vaikai, vaikų globos namų auklėtiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Visą vasarą stovyklos vaikams organizuojamos ir kituose kariuomenės padaliniuose - Kęstučio, Vytenio, Vaidoto, Gedimino štabo batalionuose.

Centriniame kariuomenės poligone Pabradėje šiuo metu taip pat stovyklauja vaikai. Pagal bendrą Krašto apsaugos ministerijos ir Vilniaus miesto savivaldybės projektą "Šaunuolis" čia šią vasarą poilsiaus apie 600 jaunųjų vilniečių iš daugiavaikių ir socialiai remtinų šeimų.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, iš viso šią vasarą Lietuvos kariai stovyklauti pakvies daugiau nei dešimt tūkstančių 12-18 metų amžiaus vaikų ir paauglių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasaros stovyklose jie ilsisi, sportuoja, dalyvauja ekskursijose bei žygiuose. Taip pat vaikai apsilanko Lietuvos kariuomenės daliniuose, susitinka su kariais ir dalinių vadais, susipažįsta su karių gyvenimo sąlygomis.

Be to, jaunieji stovyklautojai mokomi ir atsakomybės, drausmės, sveikos gyvensenos įgūdžių.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų