REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos prezidento Rolando Pakso išsiųstas laiškas JAV Kongresui dėl paramos “Laisvosios Europos” radijo lietuviškos redakcijos veiklai pavėlavo. “Omni Laiko” redakcijos žiniomis, šis laiškas Kongresą pasiekė vakar (07.16) vakare, o Kongreso finansų komitetas vakar dieną nubalsavo, kad pinigai lietuviškai redakcijai nebus skirti.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūra išplatino spaudos pranešimą, kuriame teigiama, kad Lietuvos Respublikos prezidentas Rolandas Paksas laišku kreipėsi į Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų rūmų pirmininką Dennisą Hastertą (Denisą Hastertą) ir kitus Kongreso narius dėl paramos pratęsiant “Laisvosios Europos” radijo lietuviškos redakcijos veiklą. Šiuo metu JAV Kongrese yra svarstomas “Laisvosios Europos” radijo lietuviškos redakcijos finansavimo klausimas.

REKLAMA

“Demokratiniai procesai Lietuvoje yra negrįžtami, bet šio radijo lietuviškos redakcijos laidos ir toliau padeda Lietuvos žmonėms gauti objektyvią informaciją, sekti įvykius Europoje ir plačiame pasaulyje, geriau suprasti dabarties iššūkius”, - sakoma Respublikos prezidento laiške.

Tačiau dėl neaiškių priežasčių šis laiškas buvo gautas pavėluotai. Prezidentūra “Omni Laikui” kol kas šio įvykio nekomentavo.

“Laisvosios Europos” radijo lietuviškos redakcijos vadovas Saulius Kondrotas “Omni Laikui” taip pakomentavo šį faktą:

REKLAMA
REKLAMA

“Prezidento Pakso laiškas Kongresui, mano žiniomis, pavėlavo todėl, kad prezidento kanceliarija buvo suklaidinta Lietuvos ambasados Vašingtone. Kažkodėl ambasadoje manyta, kad Kongreso posėdis vyks penktadienį, ne trečiadienį. Natūraliai prezidento kanceliarija pasitikėjo ambasados žiniomis.

Pavėlavimas didelės reikšmės neturi. Pirma, daug laiškų iš labai įtakingų Lietuvos politikų pasiekė adresatus laiku, bet, kaip matome, tai nepadėjo. Antra, čia istorija dar nesibaigia. Aukštesnė instancija yra visų Atstovų rūmų balsavimas. Turime žinių, kad tam balsavimui rengiamas mums palankus įstatymo projektas. Čia prezidento R. Pakso laiškas bus svarbus. Trečia, dar netarė savo žodžio Senatas: nei Asignavimų pakomitetis, nei komitetas, nei visas Senatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirta, kai Atstovų rūmai ir Senatas priims savo sprendimus, vadinamasis Konferencijų komitetas turės suderinti abiejų pozicijas, tik tada įstatymo projektai virs įstatymais. Čia dar irgi yra vietos papildymams, pataisoms ir pan. Taigi nors vakarykštė žinia ir nedžiugi, čia dar ne galas.”

Parengė Virginijus Savukynas ([email protected])

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų