REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Holivudo įžymybės ir JAV religinių bendruomenių lyderiai trečiadienį (02.19) paragino amerikiečius dalyvauti "virtualiame žygyje" į Vašingtoną ir telefonais, faksais bei elektroninėmis žinutėmis išreikšti savo nepritarimą karinei intervencijai į Iraką.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šią protesto akciją paskelbta kelios dienos po visame pasaulyje vykusių masinių demonstracijų, kuriose dalyvavo milijonai žmonių, nepritariančių griežtai prezidento George'o W. Busho (Džordžo V. Bušo) pozicijai dėl Irako.

REKLAMA

"Šiandien raginame amerikiečius, nepritariančius JAV vadovaujamai invazijai į Iraką, tęsti šį žygį", - sakė Tomas Andrewsas (Tomas Endriusas), vadovaujantis koalicijai "Win Without War" ("Laimėti be karo"), kurią sudarė karui Irake nepritariančios nepelno organizacijos ir religinės bei pilietinės grupės.

"Virtualus žygis į Vašingtoną bus galimybė kiekvienam amerikiečiui, kuris nepritaria invazijai į Iraką, būti pastebėtam", - per spaudos konferenciją sakė T. Andrewsas.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijos reklamos, kuriose nusifilmavo aktorius Martinas Sheenas (Martinas Šynas) ir kurias nuo ketvirtadienio transliuos Los Andželo ir Vašingtono televizijos, ragina žiūrovus internete registruotis į koaliciją.

Vasario 26-ąją jie pasirinktu laiku turės skambinti G. W. Bushui ir visiems senatoriams, sakė demokratas T. Andrewsas, kuris 1990-1994 metais JAV Atstovų rūmuose atstovavo Meino valstijai.

Norima, kad prezidento ir kiekvieno senatoriaus sekretoriatuose visą dieną kas minutę pasigirstų telefono skambutis. Tinklalapyje www.moveon.org taip pat siūlomos nemokamos fakso paslaugos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinė Bažnyčių taryba - ekumeninė organizacija, vienijanti 36 krikščioniškas religines bendruomenes ir priklausanti koalicijai "Win Without War", - taip pat skelbs maldos ir "faksų" dieną.

M. Sheenas, kuris yra viešai išreiškęs savo nuomonę ne vienu visuomenei aktualiu klausimu, populiariame televizijos seriale apie Baltuosius rūmus "Vakarų sparnas" (“West Wing”) vaidina išgalvotą JAV prezidentą Josiah Bartletą (Džosają Bartletą).

Trečiadienį būrėsi ir Irako karą smerkiančios viso pasaulio, pradedant Australija bei Pakistanu ir baigiant Didžiąja Britanija bei Jungtinėmis Valstijomis, profesinės sąjungos, skelbiančios atskirą akciją. Jų vadovai paragino sąjungų narius protestuoti prieš karą, kuris, teigiama, pakenks paprastiems žmonėms.

Amerikos komunikacijų darbuotojų sąjungos vicepirmininkas Larry Cohenas (Laris Koenas) sakė, kad Tarptautinę darbo deklaraciją, kurioje išreikštas nepritarimas karui, jau pasirašė daugiau kaip 200 profesinių sąjungų, atstovaujančių 130 mln. darbuotojų.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų