REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrus metus iš eilės geriausios Europos verslo tyrimų bendrovės apdovanojimą gavo UBS analitikai.

REKLAMA
REKLAMA

“Reuters” ir "Institutional Investor" atlikto tyrimo duomenimis, į geriausios "Europos tyrimų grupės" apdovanojimą, dažnai vadinamą finansų pasaulio "Oskaro" apdovanojimu, taip pat pretendavo "Citibank" priklausanti "Salomon Smith Barney", "Deutsche Bank" ir "Credit Suisse" grupės bankas "Credit Suisse First Boston".

REKLAMA

Už 3,23 tūkstančio analitikų iš 201 bendrovės balsavo 1,866 tūkstančiai 496 analitikų paslaugas perkančių bendrovių atstovų.

Ekspertų nuomone, apdovanojimai finansų analitikams skiriami dėl rimtų finansinių priežasčių. Analitikai tikisi, jog nominacijos tokio pobūdžio apdovanojimų ceremonijose padeda jiems sustiprinti savo įtaką rinkoje, ir gal net apsaugoti savo darbo vietas tuo metu, kai investiciniai bankai masiškai mažina savo darbuotojų skaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Krintant akcijų rinkoms, bankai ir kitos finansinės institucijos, mažinančios premijas savo analitikams, taip pat masiškai atleidžia savo analitinių padalinių darbuotojus. Nuo 1999 metų gruodžio pasaulio akcijų rinkų vertė jau krito maždaug 50 procentų. Per pastaruosius dvejus metus pasaulio investicinės bankininkystės pramonėje darbo neteko apie 100 tūkstančių žmonių, tačiau neabejojama, kad atleidimų banga dar tęsis.

"Geriausios Europos tyrimų grupės" rinkėjai pareiškė labiausiai vertiną analitikų žinias apie jų tiriamą sektorių. Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad įmonės, besinaudojančios finansų analitikų paslaugomis, taip pat vertina analitikų patikimumą ir nepriklausomybę nuo įmonių finansų.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų