REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos futbolo klubų UEFA taurės aštuntfinalių atsakomosiose rungtynėse ketvirtadienį Edgaro Jankausko klubas "FC Porto" svečiuose sužaidė lygiosiomis 2:2 (1:0) su turkų "Denizlispor" ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame kovo 13 ir 20 dienomis išmėgins jėgas su Atėnų "Panathinaikos".

REKLAMA
REKLAMA

Namuose sutriuškinę varžovus prieš savaitę net 6:1, Porto futbolininkai atvyko į Turkiją tik sutvarkyti formalumų. Svečiai pirmavo po Derlejaus Silvos įvarčio 43 min., tačiau turkai išsiveržė į priekį po dviejų taiklių smūgių 52 ir 58. Vis dėlto "FC Porto" išvengė pralaimėjimo - 87 min. rezultatą išlygino Kleitonas (Clayton). E. Jankauskas žaidė nuo rungtynių pradžios iki 83 min., tačiau niekuo nepasižymėjo.

REKLAMA

Į ketvirtfinalį iškopė ir kitas Porto klubas - "Boavista" namuose įveikė Berlyno "Hertha" 1:0 ir atsirevanšavo už nesėkmę svečiuose 2:3, o išvykoje pelnyti įvarčiai suteikė trokštamą pranašumą.

Suklupo ir kitas Vokietijos klubas - "VfB Stuttgart" savo aikštėje įveikė buvusį Marijampolės "Sūduvos" varžovą Glazgo "Celtic" 3:2, tačiau to nepakako, nes svečiuose buvo pralaimėta 1:3.

Kaip jau skelbėme, Krokuvoje turėjusios vykti rungtynės tarp "Wisla" ir Romos "Lazio" UEFA delegato sprendimu buvo atidėtos dėl įšalusios aikštės. Penktadienį bus parinkta nauja jų vieta, o rungtynės įvyks kovo 5-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakomųjų rungtynių statistika.

Stambulo "Besiktas" (Turkija) - Prahos "Slavia" (Čekija) 4:2 (1:0).Atėnų AEK (Graikija) - "Malaga" (Ispanija) 0:1 (0:1)."VfB Stuttgart" (Vokietija) - Glazgo "Celtic" (Škotija) 3:2 (1:2)."Denizlispor" (Turkija) - "FC Porto" (Portugalija) 2:2 (0:1).Briuselio "Anderlecht" (Belgija) - Atėnų "Panathinaikos" (Graikija) 2:0 (0:0)."FC Liverpool" (Anglija) - "AJ Auxerre" (Prancūzija) 2:0 (0:0).Porto "Boavista" (Portugalija) - Berlyno "Hertha BSC" (Vokietija) 1:0 (0:0). Krokuvos "Wisla" (Lenkija) - Romos "Lazio" (Italija) - atidėtos.

1/4 finalo poros (kovos 13 ir 20 d.)."Malaga" - "Boavista""Besiktas" - "Lazio"/"Wisla""Celtic" - "Liverpool""Porto" - "Panathinaikos".

Reuters-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų