REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingai bankrutavusios energetikos korporacijos "Enron" procesas jau artėja prie pabaigos. Šiuo metu kreditorių komiteto atstovai ir bendrovė jau rengiasi baigti derybas dėl reorganizacijos, per kurias bus nuspręsta, kaip iš korporacijos aktyvų galima uždirbti daugiau pinigų kreditoriams.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo įtakingas britų verslo dienraštis "The Financial Times", greičiausiai "Enron" bus suskaidyta ir parduota dalimis. Kai kurie aktyvai tiesiog bus perduoti kreditoriams skoloms padengti.

REKLAMA

2001 metų gruodį bankrotą paskelbusi "Enron" tikėjosi išgyventi krizę, sutelkdama dėmesį į savo tiesioginį verslą. Korporacija norėjo pasilikti naftotiekius, energetikos aktyvus, gamtinių išteklių plėtojimo ir gavybos operacijas, taip pat didmeninės ir mažmeninės prekybos paslaugas. Iš aktyvų, nesusijusių su pagrindine veikla, pardavimo korporacija uždirbo daugiau kaip 2 milijardus JAV dolerių.

Tačiau dabar jau visi su derybų eiga susipažinę šaltiniai tvirtina, jog optimaliausias situacijos sureguliavimo variantas yra korporacijos skaidymas. "Anksčiau mes manėme, kad visas verslas kainuos daugiau nei jo dalys atskirai, tačiau panašu, jog ši teorija nepasitvirtina", - pažymi analitikai.

REKLAMA
REKLAMA

Kreditoriams ir korporacijai beliko susitarti, kaip bus paskirstyti "Enron" aktyvai, ar kreditoriai gaus skirtingų įmonių akcijų, ar pinigų iš jų pardavimo.

Vis dėlto abi derybų pusės pabrėžia, jog korporacijos skaidymas nereiškia jos likvidavimo. Dienraščio duomenimis, aktyvai nebus parduodami "dešimt kartų pigiau už jų tikrąją vertę", o bus realizuojami "kaip stiprios įmonės dalis".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų