REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį, vasario 7-ąją, Michaelas Jacksonas galėjo savo akimis išvysti tai, ką anksčiau už jį pamatė 15 mln. britų, apie ką visą savaitę rašė britų spauda ir pranešinėjo pasaulio elektroninė žiniasklaida. Tai, dėl ko JAV socialinės institucijos jau padavė prašymą dėl specialaus tyrimo pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 7 dieną JAV televizijos kanalas ABC parodė apie 5 mln. dolerių kainavusį dokumentinį filmą ir interviu su viena paslaptingiausių ir kontroversiškiausių popmuzikos žvaigždžių pasaulyje. Net 8 mėnesius Michaelą Jacksoną kalbinęs žurnalistas Martinas Bashiras pirmą kartą suteikė galimybę pamatyti garsiuosius atlikėjo namus “Neverland”, jo tris kaukėmis uždengtus vaikus, paslaptingą 12 metų berniuką, su kuriuo Jacksonas “miega” ir išgirsti netikėčiausius prisipažinimus.

REKLAMA

Kas yra Michaelas Jacksonas?

Norėtųsi atsakyti - “dainininkas”. Atlikėjas, autorius, choreografas, muzikantas, buvęs vunderkindas, pramogų verslo atstovas. Negalima to paneigti - jis yra popmuzikos fenomenas, leidžiantis įrašus dar nuo 7-ojo dešimtmečio vidurio, kuriantis istorinius vaizdo klipus ir įspūdingus koncertus, parduodantis tiek savo plokštelių, kiek “The Beatles” ar Elvis Presley. Jacksono albumai “Thriller” ar “Bad” yra nepranokstama popmuzikos klasika.

REKLAMA
REKLAMA

Norėtųs pridurti - “verslininkas”. Būtent Jacksonas įgyvendino netikėčiausią verslo planą muzikos pasaulyje - įveikė Paulą McCartney ir įsigijo didžiąją dalį “The Beatles” dainų katalogo. Iš esmės Jacko pats galėjo nieko nebekurti - milijonai patys byrėjo jam į sąskaitą. Verta pažymėti ir tai, kad paskutinio Jacksono albumo “Invincible” nesėkmė yra susijusi su jo, kaip verslininko, konfliktais leidybinėje kompanijoje “Sony Entertainment”. Kaip ši šantažavo muzikantą ir kodėl visa tai neiškilo į viešumą - atskira istorija, kurios liudininkė yra ir dainininkė Mariah Carey. Jos nesėkmės ir išstūmimas iš “Sony” susijęs su tokiais pats verslo žaidimais ir jos buvusio vyro Tony Mottola (“Sony Entertainment” prezidento) taktika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Michaelas Jacksonas - monstras?

Laikraščio”Guardian” paskelbtame straipsnyje pateikiama tokia išvada: “Jo būsenos ar ligos negali pagydyti jokie pinigai. Netgi dokumentinio filmo pavadinimas “Gyvenimas su Michaelu Jacksonu” specialistams skamba kaip medicinos laida apie “gyvenimą su šizofreniku”. Britų žurnalistų nuomone, popmuzikos dainininkas taip ir neužaugo, nes tam nebuvo priežasčių: jis tapo milijonieriumi dar vaikystėje ir galėjo leisti sau prabangą gyventi su vaikiškomis problemomis bei iliuzijomis iki dabartinio 44 metų amžiaus.

REKLAMA

Taigi jis yra vaikas. Bet kaip dėl išvaizdos? 1993 m. Jacksonas taip pat davė legendiniu tapusį interviu, nes iki jo tylėjo net 14 metų. Tuomet TV laidų vedėjai Oprah Winfrey atlikėjas prisipažino, kad serga liga, naikinančia odos pigmentą. Tiek to, susigraudinkime ir užjauskime, bet koks virusas užpuolė Jacko nosį? Pasirodo, kad joks. Ir netgi ne chirurgų peiliai - popmuzikos žvaigždės tvirtinimu, jo nosies forma buvo koreguota tik 2 kartus ir labai kilniu tikslu - siauresnės šnervės leidžia balsui išgauti aukštesnes natas.

REKLAMA

Michaelas Jacksonas - nusikaltėlis?

1993 m. buvo iškelta visuotinį furorą sukėlusi byla - Jacksonas apkaltintas 13-mečio berniuko tvirkinimu. Ji baigėsi įprastai - kaltintojus nutildė dideli pinigai, o kaltinamasis viską paneigė ir neigia iki šiol.

Tačiau šią savaitę JAV socialinės tarnybos gali pradėti naujus tyrimus, nes naujajame dokumentiniame filme dainininkas atvirauja miegojęs su daugybe vaikų, tarp kurių buvo jaunoji Holivudo žvaigždė Macaulay Culkinas (“Vienas namuose”) ir jo broliai. Tiesa, Jacksonas pabrėžia, kad “miegojimas” buvo visiškai nekaltas, dažniausiai - tik apkamšymas, pagirdymas pienu ir sausainiukų valgymas. Sunku patikėti, kad vaikams jis neatrodė panašus į vaiduoklį ir jie nepuldavo slėptis po lova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Televizijos laidoje išaiškėjo nauja draugystė - Jacksonas rūpinasi vėžiu sergančiu 12-mečiu berniuku. Kas jis toks, kokiu pagrindu atlikėjas ėmėsi globėjo vaidmens, ką reiškia tai, kad jis miegodavo muzikanto lovoje, aiškinsis tie, kurie atsakingi už tokius dalykus.

Michaelas Jacksonas - tiesiog rūpestingas tėvas?

Britų filmavimo grupei buvo suteikta itin reta proga pamatyti visus tris Jacksono vaikus: 5 metų Princą Michaelį I, 4 metų dukrą Paris ir nežinomos motinos išnešiotą jaunėlį Princą Michaelį II (būtent jį atlikėjas laikė persvėręs per balkoną Berlyno viešbutyje). Visų jų veidai buvo pridengti šydais ir jie visi nebendrauja su savo motinomis. Vyriausias Jacksono sūnus netgi įsitikinęs, kad tokios neturi. (Princą ir Paris pagimdė buvusi muzikanto žmona, odos klinikos seselė Debbie Rowe). Tačiau tiek filmą kūręs žurnalistas, tiek žiūrovai beveik vieningai sutinka, kad jų matytas popmuzikos žvaigždės bendravimas su savo palikuonimis atrodė labai šiltas.

REKLAMA

Sausio mėnesį iš Jennifer Lopez namą Majamyje nusipirkęs popmuzikos karalius interviu tvirtina, kad nori vaikams užtikrinti normalią vaikystę, tačiau neketina jų siųsti į paprastą mokyklą, kadangi neatsigintų paparacių ir nesulauktų lygiavertiško požiūrio iš savo mokytojų.

Kas toliau?

Naujausiame TV interviu Michaelas Jacksonas atvirai prisipažįsta: “Aš noriu gyventi amžinai”. Taip pat jis nori atgaivinti savo kaip dainininko karjerą: perleisti legendinį albumą “Thriller” ir perdaryti neką mažiau legendinį pagrindinės jo dainos vaizdo klipą. Arba nieko neveikti, nes labai mėgsta keisti savo nuomonę. Dėl vieno galima neabejoti - niekas nesitaikys atimti jo paties užsidėtą popmuzikos karaliaus karūną. Nepagailėkime nors tiek.

P. S. Didžiosios Britanijos įrašų parduotuvės pranešė, kad Michaelio Jacksono albumų pardavimai vidutiniškai padidėjo 450 proc., o JAV televizija pakartojo 2000 m. rekordą - paskutinį kartą tiek daug žmonių (net 27 mln.) interviu ekranuose žiūrėjo, kai buvo kalbinama Monica Lewinsky.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų