REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kyšininkavimu įtariama Vilniaus miesto mero patarėja atsistatydino, o savivaldybės Ekonomikos departamento direktorius laikinai nušalintas nuo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai trečiadienį (06.25) pareiškė įtarimus kyšininkavimu Vilniaus miesto savivaldybės Ekonomikos departamento direktoriui Vygintui Jakui ir Vilniaus miesto mero patarėjai Violetai Sorkinienei bei neįvardytos bendrovės direktorei.

REKLAMA

STT turimais duomenimis, už šių pareigūnų privačias keliones lėktuvu į Prancūziją ir Ispaniją 2001 metų lapkritį ir 2002 metų balandį sumokėjo vienos uždarosios akcinės bendrovės direktorė.

Kaip pranešė miesto savivaldybė, trečiadienio vakare patarėja V. Sorkinienė įteikė merui atsistatydinimo raštą.

"Man nesuprantami man pateikti kaltinimai ir metodai. Ypač tai, jog jie pateikti tuo metu, kai vyko miesto tarybos posėdis, kuriame buvo renkamas meras", - pranešime spaudai cituojama V. Sorkinienė. Ji tvirtina ketvirtadienį STT pareigūnams pateikusi dokumentus, patvirtinančius, kad prieš pusantrų metų vykusią kelionę yra apmokėjusi pati.

REKLAMA
REKLAMA

"Sustabdau savo įgaliojimus, kad tyrimo metu būtų išvengta bet kokių interpretacijų, ir tikiuosi greitų ir objektyvių tyrimo išvadų", - teigė V. Sorkinienė.

Ketvirtadienį savivaldybės Ekonomikos departamento direktorius V. Jakas savo prašymu laikinai nušalintas nuo pareigų - patenkintas V. Jako prašymas išeiti nemokamų atostogų. Kol bus baigtas tyrimas, Ekonomikos departamentui vadovauja direktoriaus pavaduotojas Edmundas Kačkus.

"Jeigu bus nustatyti pažeidimai, už juos pareigūnai turės atsakyti. Tiesa, stebina tai, kad daugiau nei metų senumo įvykiai ypatingos svarbos įgijo būtent miesto tarybos posėdžio metu. Tačiau tikiuosi, kad tai tik atsitiktinumas", - teigia trečiadienį Vilniaus meru išrinktas Artūras Zuokas.

Ikiteisminį tyrimą, kuris buvo pradėtas gegužės mėnesį, atlieka STT, kontroliuoja Generalinė prokuratūra.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų