• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trūkus bendrovei "Mažeikių nafta" priklausančio naftotiekio vamzdžiui, ketvirtadienį nafta užteršė aplinką, bet žmonės nenukentėjo. Pasak "Mažeikių naftos" atstovų, avarija tikriausiai įvyko dėl piratinio prisijungimo prie vamzdyno, kuriuo į naftos perdirbimo gamyklą teka naftos žaliava iš Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė "Mažeikių naftos" komunikacijos tarnybos viršininkas Giedrius Karsokas, nafta išsiliejo maždaug už 11-kos kilometrų nuo Mažeikių ir užteršė netoliese tekantį upelį.

REKLAMA

Bendrovės atstovas nenurodė ištekėjusios naftos kiekio. Lietuvos televizijos žiniomis, į upelį pateko apie pusę tonos naftos, kuri dabar surenkama.

Pastebėjus avariją, naftos tiekimas vamzdynu sustabdytas. Tačiau, pasak G.Karsoko, produkcijos gamyba Mažeikių gamykloje nenutraukta, nes rezevuaruose yra sukaupta pakankama žaliavos atsarga.

Užterštas upelis yra užtvenktas ir valomas. Žala, padaryta aplinkai ir "Mažeikių naftai", bus įvertinta artimiausiu metu. Drauge atliekamas tyrimas, kas buvo nelegaliai prisijungęs prie vamzdyno.

Vietos gyventojai kartais nelegaliai prasigręžia naftotiekio vamzdį ir vagia naftą, kurią naudoja ūkyje kurui. "Mažeikių naftos" gamykloje prieš kurį laiką įdiegus modernias stebėjimo sistemas, galinčias greitai užfiksuoti naftos nuotėkį, tokių vagysčių atvejų smarkiai sumažėjo.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų