REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjungos pirmasis pirmininko pavaduotojas Eugenijus Gentvilas ragina Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl jai mestų kaltinimų kreiptis į teisėsaugos institucijas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, yra pagrindas rimtai tirti ir nustatyti, ar buvo klastojami įrašai piliečių parašų rinkimų lapuose, siekiant referendumo dėl Seimo rinkimų sistemos pakeitimo.

REKLAMA

E. Gentvilui labiau įtikinama atrodo versija, kad parašų rinkėjai surinko parašus netvarkingai, neteisingai. Mažiau įtikinama jam atrodo versija, kad VRK pasamdyti žmonės sugebėjo infiltruoti mirusių asmenų parašus į jau surinktus parašų lapus.

"Tačiau tegul tai nustato teisėsaugos institucijos", - sakė ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime E. Gentvilas, komentuodamas Viktoro Uspaskicho įtarimus, neva Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) suklastojo kai kuriuos duomenis piliečių parašų rinkimų lapuose.

Pasak E. Gentvilo, kažkam yra žinomi daugybės asmenų duomenys, kurie yra naudojami renkant, klastojant parašus.

"Sieksime, kad teisingumas būtų atstatytas. Negali būti taip, kad mirusių arba nepasirašiusiųjų asmenų parašai atsirastų kaip pilietinė iniciatyva", - sakė E. Gentvilas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų