REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) atstovai traukiasi iš penkių partijų "antizuokinės" koalicijos sostinės savivaldybės taryboje ir ragina tartis dėl plačios daugumos sudarymo. Tai ketvirtadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė NS atsakingasis sekretorius Vaidas Pliusnis.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu į šį mūsų kvietimą nebus sureaguota, kitame posėdyje mūsų atstovai balsuos, neturėdami jokių įsipareigojimų", - sakė socialliberalų vadovybės narys.

REKLAMA

V.Pliusnis patvirtino, jog tai galima vertinti kaip socialliberalų pasitraukimą iš penkių partijų koalicijos.

"Jeigu kviečiame prie derybų stalo, tai negalima būti saistomiems jokiais koaliciniais susitarimais. Derybos turėtų prasidėti tarp partijų, ne koalicijų", - pažymėjo jis.

Taip, pasak jo, socialliberalai reaguoja į sostinės savivaldybės taryboje susidariusią "patinę situaciją", kai nei socialdemokrato Gedimino Paviržio, nei buvusio mero liberalo Artūro Zuoko šalininkai neturi balsų persvaros.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Vilniaus mero vėl nepavyko išrinkti, balsams pasidalijus po lygiai. Kitus mero rinkimus planuojama surengti po dviejų savaičių.

V.Pliusnis neatmetė nei G.Paviržio, nei A.Zuoko kandidatūrų į merus, tačiau taip pat pareiškė, jog gali būti ir kitų kandidatūrų.

"Mes galime pasiūlyti kandidatą iš savo tarpo, pavyzdžiui Aldoną Baranauskienę", - sakė jis.

Socialliberalai sostinės savivaldybės taryboje turi 3 iš 51 mandato.

V.Pliusnio teigimu, jau daugiau kaip du mėnesius užsitęsusi bevaldystė Vilniaus mieste kenkia ne tik sostinės ūkiui, bet ir tarptautiniam prestižui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NS atsakingasis sekretorius teigė "buvęs suklaidintas" koalicijos partnerių, kurie prieš trečiadienį vykusį balsavimą tvirtino, jog G.Paviržį remia 28-29 tarybos nariai.

G.Paviržis balandžio 9 dieną kelių balsų persvara buvo išrinktas meru, tačiau vėliau teismas konstatavo, jog rinkimai buvo neteisėti, nes juose dalyvavo trys Seimo nariai.

Konstitucinis Teismas praėjusių metų pabaigoje konstatavo, jog Seimo nario mandatas nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų