REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) valdyba atsisakė patenkinti buvusio kandidato į prezidentus Algimanto Matulevičiaus prašymą atnaujinti narystę partijoje ir valdyboje. A. Matulevičius tokį LLS valdybos sprendimą įvertino kaip demokratijos partijoje trūkumą ir konkurencijos baimę.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes nusprendėme, kad nematome prasmės. Žmogus elgėsi ne pagal partijos įstatus, nesilaikė Kongreso sprendimo dėl kandidato į prezidentus iškėlimo", - šią savaitę priimtą valdybos sprendimą BNS komentavo LLS pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA

Nepaisant LLS sprendimo kelti kandidatu į prezidentus E. Gentvilą, Liberalų frakcijos Seime narys A. Matulevičius sustabdė narystę partijoje ir pats išsikėlė savo kandidatūrą.

Nei E. Gentvilas, nei A. Matulevičius nepateko į antrąjį prezidento rinkimų turą. E. Gentvilas gavo 3,04 proc., A. Matulevičius - 2,19 proc. balsų.

Prezidento rinkimus laimėjo buvęs LLS lyderis Rolandas Paksas, į rinkimus ėjęs kaip naujos Liberalų demokratų partijos lyderis.

A. Matulevičius, BNS žiniomis, yra kviečiamas prisijungti prie vienuolika narių turinčios Liberaldemokratų frakcijos Seime. Liberalų Seime yra 20, kurie su trimis centristais ir dviem moderniaisiais krikdemais yra susivieniję į Jungtinę ir liberalų frakciją.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų