• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis, sveikindamas LRT generalinio direktoriaus Valentino Milaknio atsistatydinimą, ragina atsistatydinti ir LRT tarybai.

REKLAMA
REKLAMA

"LRT taryba negali būti neatsakinga už tą tvarką, kuri buvo radijuje ir televizijoje, kurią mes nuolat pagrįstai kritikavome, nes nei radijas, nei televizija nevykdė įstatymu skirtos kultūrinės, švietimo misijos", sakė R. Pavilionis.

REKLAMA

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas taip pat atmetė V. Milaknio jam adresuotus kaltinimus.

"Kai blogis taisomas - tai nėra destrukcija, tai yra kaip tik konstrukcija", teigė Seimo komiteto vadovas.

R. Pavilionio nuomone, didelį nerimą, matyt, sukėlė planuojama diskusija apie tai, kaip radijas ir televizija atspindi mūsų šių dienų kultūrą ir taip pat numatomos svarstyti Valstybės kontrolės išvados, kuriose kalbama apie televizijoje surastus įstatymų pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Atvirame laiške Lietuvos Seimo Pirmininkui, parlamentarams ir visuomenei V. Milaknis kaltina destruktyviais veiksmais įtakingus politikus, Seimo komitetų pirmininkus.

"Destrukcinės iniciatyvos", anot V. Milaknio laiško, - tai Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko Viktoro Uspaskicho referendumas dėl Seimo rinkimų sistemos pakeitimo bei Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko R. Pavilionio veikla.

"Ypač pasižymi rengiant antivisuomenines akcijas Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas R. Pavilionis. Šiuo metu šis parlamentaras, pasitelkęs naują Prezidento patarėją kultūros klausimais Krescencijų Stoškų, pradėjo eilinę kampaniją prieš visuomeninį transliuotoją - Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją", - rašoma V. Milaknio laiške.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų