REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aktorė Julianna Margulies - mistinio siaubo filmo "Laivas vaiduoklis", kurį prodiusavo tokie Holivudo grandai kaip Joelas Silveris ir Robertas Zemeckis - žvaigždė prieš gaudama pirmąjį savo vaidmenį dirbo padavėja.

REKLAMA
REKLAMA

1991-aisiais ji buvo pakviesta nusifilmuoti juostoje "Out of Justice". Šiame filme Julianna dirbo kartu su veiksmo filmų žvaigžde Stevenu Seagalu. Prireikė metų, kol jaunai aktorei buvo pasiūlytas antras vaidmuo nedideliame televizijos projekte. Iki 1994-ųjų, kai tapo garsaus TV serialo "Ligoninės priimamasis" aktore, ji vaidino keliuose mažiau žinomuose TV serialuose, taip pat teatre ir ieškojo kažko ypatinga.

REKLAMA

Ir, atrodo, jai pasisekė. "Ligoninės priimamasis" atnešė aktorei šlovę ir pripažinimą. 1995 m. ji buvo apdovanota “Emmy” už vaidmenį šiame seriale; jai buvo siūlomi vaidmenys didžiajame kine. 1997-aisiais jai teko atsisakyti vaidmens veiksmo filme "Dviveidis", taip pat ji atsisakė vaidmens siaubo ir nuotykių juostoje "Anakonda", nors jai siūlomas honoraras siekė 1 milijoną JAV dolerių. Vaidmuo šiame filme, atsisakius Juliannai Margulies, atiteko garsiajai Jennifer Lopez.

REKLAMA
REKLAMA

Kino pasaulyje ji sutiko ir savo dabartinį draugą Roną Eldardą, su kuriuo aktorė artimai bendrauja nuo 1991-ųjų. Filme "Laivas vaiduoklis" jie irgi vaidina kartu. “People” žurnalas išrinko Julianną Margulies viena iš 50 gražiausių pasaulio aktorių.

"Ligoninės priimamojo" kūrėjai siūlė Juliannai Margulies net 27 milijonus JAV dolerių, tačiau aktorė nusprendė, kad metas keisti amplua ir nuo 2000-ųjų atsisakė pratęsti sutartį. Julianna supranta, kad atmetė itin gerą pasiūlymą, bet sako, jog dėl to nesigaili. "Džiaugiuosi, kad tada man pakako drąsos pasakyti "ne", jei atvirai, kažin ar dabar galėčiau tai pakartoti, - prisimena aktorė. - Vaidinti seriale galėjau ir toliau, per tiek metų puikiai pažinau savo heroję, jau buvau pasiekusi tašką, kai viskas liejosi lengvai. Man buvo malonu ir tai, kad žmonės vis dar norėjo matyti mane šiame seriale. Gal todėl ir buvo pats tinkamiausias metas išeiti, kaip sako ir mano mama - išeiti, kai visiems tavo veidas ekrane vis dar yra mielas. Man pasisekė, kad palikusi "Ligoninės priimamąjį" pirmuosius metus tiksliai žinojau, ką veiksiu. Jau kitą dieną, kai palikau serialą, kroviausi lagaminus į Prahą, kur vyko filmo "Mists of Avalon" ("Avalono ūkanos") filmavimas. Apie serialą ir visą kūrybinę komandą Julianna Margulies kalba su susižavėjimu ir meile. "Visi mes buvome tarsi viena šeima, - pasakoja aktorė. - Mes vienas kitą mylėjome".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktorė Margulies vis dar palaiko draugiškus ryšius su aktoriumi George’u Clooney, kuris irgi filmavosi “Ligoninės priimamajame”. "George'as, - prisimena aktorė, - nuolat kartojo man, kad jei filmuodamasi galvoji ne apie darbą, o ką pagalvos kolegos, ir jei jų varžaisi ar jautiesi nepatogiai, tuomet metas keisti darbą, o jei tarp tų žmonių jautiesi lengvai, vadinasi, nieko geresnio nerasi. O tarp šių žmonių aš būtent taip ir jaučiausi, tačiau ateina metas, kai privalai sustoti".

Kine aktorės Juliannos Margulies vaidmenys gana skirtingi: čia ji Holivudo didelio biudžeto filme - stipri moteris kaip "Laive vaiduoklyje", čia ji ramioje nedidelio biudžeto "Arthouse" juostoje "Vyras iš Eliziejaus laukų" vaidina rašytojo žmoną, kur jos partneris - aktorius Andy Garcia. Julianna pripažįsta, kad jai sekasi: "Moterims Holivude gauti gerus vaidmenis yra kur kas sunkiau nei vyrams. Tenka pačioms pakovoti. Gal todėl žaviuosi aktore Salma Hayek, kuri pati įdėjo nemažai pastangų, kad gautų vaidmenį filme "Frida". Kartais vaidmenį tenka susikurti pačiai".

REKLAMA

2002-aisiais Julianna Margulies filmavosi Bruce'o Beresfordo juostoje "Evelyn". Šiame filme jos partneriu yra Pierce'as Brosnanas. Filme Marguiles vaidina moterį, kuria susidomi P. Brosnano herojus. "Dar nežinau, kaip pavyks filmas, - pasakojo aktorė, - bet aš labai norėjau dirbti su šiais talentingais vyrais, o pati istorija yra pagrįsta tikrais įvykiais apie vyrą, kuris nori susigrąžinti vaikus, kurie buvo iš jo atimti. Tai jautri, jaudinanti istorija. Man paskambino Bruce'as ir pasakė, kad pinigų nebus daugiau, tačiau istorija puiki ir jam reikalingi geri aktoriai, nes dirbti teks su vaikais. Aš sutikau iškart".

REKLAMA

Šiuo metu aktorė prodiusuoja keletą televizijos projektų.

"Laivas vaiduoklis" buvo filmuojamas Australijoje. Paskutinį kartą ji čia dirbo 1997-aisiais, kai filmavosi B. Beresfordo dramoje "Rojaus kelias" ("Paradise Road"). Filme "Laivas vaiduoklis" 36-erių metų gražuolė kartu su grupe stiprių vyrukų atranda prieš 40 metų paslaptingai dingusį prabangų keleivinį laivą. Tačiau vos jiems įžengus į laivą prasideda gana keisti, sunkiai protu paaiškinami dalykai. Visos jų pastangos parplukdyti laivą į uostą nueis perniek, o jiems patiems teks gelbėti ne laivą vaiduoklį, o savo gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie Australiją, kur dirbo "Laivo vaiduoklio" filmavimo grupė, aktorė Julianna Margulies kalba su meile: "Australams būdingas neįtikėtinas draugiškumas. Aš gimiau ir kurį laiką gyvenau Anglijoje, ten amerikiečiai nebuvo itin mėgstami. Australijoje, atvirkščiai, tarp amerikiečių ir australų - tikra draugystė. Aš australams dėkinga už tokį geraširdiškumą". Aktorė pasakoja, kad filmuotis buvo tikras malonumas. "Savaitės dienomis mes įtemptai dirbdavome, tačiau savaitgalį išvykdavome iš Sidnėjaus ar Melburno ir keliaudavome po Australiją, - prisimena Julianna Margulies. - Tai milžiniška, šiek tiek laukinė, tačiau nuostabi šalis. Filmuojant "Laivą vaiduoklį", mes visi kartu puikiai leidome laiką".

REKLAMA

Aktorė pirmąkart filmavosi siaubo filme, nors kaip pati sako, nėra aistringa šio žanro gerbėja. "Dar niekada neteko vaidinti tokio personažo, kuriam būtų svarbi fizinė parengtis, - pasakojo Julianna Margulies. - Šįkart tai buvo labai svarbu. Suvaidinti tokį vaidmenį man buvo tikras iššūkis, tačiau man patinka iššūkiai. Daug laiko teko filmuotis vandenyje ar net po vandeniu. Baisiausia, kai panyri ir nebematai filmavimo grupės, nebegirdi režisieriaus, lieki vienas. Tokiomis akimirkomis suprasdavau, kaip viskas yra lengva ant žemės... Filmavimas po vandeniu man paliko didžiausią įspūdį”.

"Laivas vaiduoklis" Lietuvos kino teatruose nuo kovo 7 dienos.

“Garsų pasaulio įrašai” www.gpi.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų