REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AB "Lietuvos geležinkeliai" nuo balandžio 1 d. iš dalies keičia keleivių ir bagažo vežimo geležinkelio transportu taisykles. Geležinkelininkai siūlys nemažai naujovių, kurios turėtų pagerinti keliavimo geležinkeliu sąlygas, suteikti keleiviams daugiau patogumų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ir lanksti terminuotų bilietų sistema, atpigusios keleivių grupių vežimo kainos, palankesnės sąlygos nešulių, dviračių ir netgi šunų vežimui.

REKLAMA

Keleiviams svarbu žinoti, kad kuo ilgesnis bilieto galiojimo laikas, tuo mažesnis tarifas: 10 dienų bilietams - 6 ct už km, 20 dienų - 5 ct už km, vienam, dviem, trims mėnesiams - 3-4 ct už km.

Pavyzdžiui, Vilniaus-Kauno maršrutu 10 dienų bilietas kainuos 124,80 lito, 20 dienų - 208 litus, 1 mėnesiui (kasdienai) - 249,60 lito, 2 mėnesiams - 424,30 lito (tai 75 litais pigiau negu perkant kas mėnesį), 3 mėnesiams 624 litai (125 litais pigiau).

REKLAMA
REKLAMA

Beje, nuolaidos grupėms buvo taikomos ir anksčiau. Tačiau grupe buvo laikoma ne mažiau kaip 10 keleivių. Dabar grupę gali sudaryti 6-10 keleivių, jiems bus 10 proc. pigesnis kelionės bilietas. Jei grupėje 11-24 keleiviai - 15 proc. mažesnė kaina, 25 ir daugiau keleivių grupė - 20 proc. pigesnis bilietas.

Ypatinga nuolaida gali pasinaudoti bendrojo lavinimo mokyklų moksleivių grupės ir juos lydintys (iki 2) asmenys. Jei tokioje grupėje yra 11 ir daugiau keleivių, jiems bus 30 proc. pigesnė kelionė.

Trijuose Vilniaus ir Kauno maršrutuose mažinamos kelionės bilietų kainos. Iš Vilniaus į Trakus bus galima nuvažiuoti už 2,50 lito, iš Kauno į Kazlų Rūdą už 3 litus, tiek pat kainuos ir bilietas iš Kauno į Jonavą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar neišardytus dviračius bus galima vežti ne tik 3 klasės, bet ir 1 ir 2 klasės vagonuose - tam skirtose vietose, už kiekvieną dviratį mokant gerokai mažesnį mokestį. Išardyti ir supakuoti (dėkluose) dviračiai, jų matmenims neviršijant nustatytos nešuliams normos, vežami nemokamai. Iki šiol nusivežti neišardytą dviratį į Klaipėdą (376 km) kainavo 21,20 lito, o dabar kainuos tik 6 litai, iš Vilniaus į Kauną - 3 litai (anksčiau - 5,20 lito).

Iki šiol už nepanaudotą bilietą visa bilieto kaina keleiviui būdavo grąžinama tik tuomet, jeigu iki išvykimo būdavo likusios daugiau kaip 24 valandos. Dabar visus pinigus galima atsiimti, jei iki išvažiavimo liko ne mažiau kaip 30 minučių; 75 proc. bilieto kainos - jei iki traukinio išvažiavimo lieka mažiau kaip 30 minučių arba bilietas grąžinamas ne vėliau kaip po 30 minučių išvažiavus traukiniui. Palankesnė ir grupės bilieto grąžinimo tvarka.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų