REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje savo kūrybą pristatysiantys keturi jauniausios kartos lietuvių režisieriai teigia, kad lietuviškas filmas gali būti įdomus, ir deklaruoja siekį kurti filmą žiūrovams.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuviškas kinas gali būti įdomus. Užtenka mėgautis nuostata "aš kuriu kiną sau". Žiūrovas - neatsiejamas kino elementas. Mes norime kurti filmus jam, neatsižadėdami savęs. Mes siekiame kalbėti apie dabarties problemas, naudodami šiuolaikines išraiškos priemones. Veiksmas vyksta čia ir dabar", - sakoma režisierių Giedrės Beinoriūtės, Igno Miškinio, Kęstučio Gudavičiaus ir Manto Verbiejaus pasirašytame manifeste.

REKLAMA

Kaip pranešė "Skalvijos" kino centras, šiuo manifestu besivadovaujančių keturių režisierių filmai kitą pirmadienį, kovo 17 dieną, bus rodomi sostinės kino centro rengiamame vakare "Čia ir dabar: kinas".

2002 metais G. Beinoriūtės sukurto dokumentinio filmo "Troleibusų miestas" herojai - Vilniaus visuomeninio transporto kontrolieriai ir "zuikiai".

Šis filmas buvo rodytas "The International Film & TV festival Mediaschool" Lodzėje (Lenkija), "VGIK festival" Maskvoje (Rusija), Tarptautiniame studentų filmų festivalyje Minske (Baltarusija) ir lietuviškuose kino festivaliuose "Kino pavasaris" bei "Tinklai".

REKLAMA
REKLAMA

I. Miškinio "Sfumato" - 2002-aisiais sukurtas vaidybinis 20 minučių filmas apie "tas akimirkas, kai nebelieka ribų tarp gyvybės ir mirties, žmogaus ir jo kaukės, tikrovės ir vizijos."

"Čia iš ten" - režisieriaus K. Gudavičiaus istorija "ne apie meilę": apie du žmones, kurie nori, bet dėl netikėčiausių priežasčių negali būti kartu. Beje, šioje 2002 metais sukurtoje 15 minučių juostoje kartu su kitais aktoriais nusifilmavo ir grupės "Skamp" vokalistė Erica Jennings.

M. Verbiejaus vaidybinis filmas "Mano Saračka" - "socialinė drama apie nužmogėjimą, apie tai, kaip žmogų gali pražudyti jo paties netikėjimas - netikėjimas savimi, šeima, Juo ir jais". 38 minučių juosta sukurta 2002 metais.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų