REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas ketvirtadienį (03.13) Prezidentūroje žurnalistams pareiškė, kad jo santykiai su gruzine Lena Lolišvili yra asmeniniai, ir kategoriškai paneigė kalbas apie jos įtaką valstybiniams sprendimams.

REKLAMA
REKLAMA

"Jau esu pareiškęs, kad mano šeimos ir Lenos Lolišvili santykiai yra asmeniški ir neturi jokios įtakos valstybiniams sprendimams", - sakė R. Paksas.

REKLAMA

Prezidentas apgailestavo, kad "vis naujos jo ir L. Lolišvili pažinties ir bendravimo interpretacijos jau priartėjo prie ribos, kai diskredituojama ne tik prezidento institucija, bet ir Lietuvos valstybė".

"Dar kartą kategoriškai pareiškiu, kad nei parenkant pareigūnus, nei kitiems valstybiniams sprendimams Lena Lolišvili neturi ir neturės jokios įtakos", - sakė R. Paksas.

Prezidentas žurnalistams priminė apie jo gyvenime buvusį laiką, kai gydytojai, išrašydami iš ligoninės, "perspėjo, kad niekada nenutolčiau nuo kokios nors gydymo įstaigos daugiau kaip per kilometrą".

REKLAMA
REKLAMA

"Žinoma, nuorodą dėl kilometro reikėjo suprasti kaip humorą, galbūt gydytojai taip norėjo prablaškyti nelinksmas mano mintis. Tačiau sveikatos būklė iš tikrųjų buvo kritiška", - sakė R. Paksas.

Prezidentas teigė nebijantis pasakyti, kad L. Lolišvili įžiebė jam "gyvenimo viltį".

"O viltis, kaip sako žmonių išmintis, yra geriausias vaistas. Patikėjau, jog galiu pasveikti", - sakė R. Paksas.

Prezidentas taip pat teigė, kad padedamas draugų jis nuvykęs į Austriją, kur jį operavo profesorius Hansas Waclawiczekas (Vaclavičekas). R. Pakso teigimu, operacija, kaip kad sakė pats medikas vienam Lietuvos dienraščiui, "buvo labai reta, labai sudėtinga ir labai sėkminga".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak prezidento, praėjus vos keliems mėnesiams po operacijos, jam buvo nebaisios ir didžiulės perkrovos akrobatinio skrydžio metu. Kaip žinia, R. Paksas yra profesionalus lakūnas pilotažininkas.

"Už tai esu labai dėkingas daktarui Waclawiczekui. O Lenai Lolišvili esu ir būsiu dėkingas ne tik už grąžintą viltį, bet ir už tai, kad jau keleri metai esu giliai tikintis, kad supratau tikėjimo prasmę. Tikintys tapo ir mano šeimos nariai", - sakė R. Paksas.

Prezidentas tikino, kad "vertybės, kurios yra ir bus pagrindu visiems sprendimams" yra pagarba žmogui, pakantumas ir tolerancija kitų įsitikinimams.

REKLAMA

Jis paragino "neeskaluoti tuščių ir valstybės prestižui kenkiančių temų".

Lietuvoje gyvenanti gruzinė Lena Lolišvili, kaip ji pati ne kartą teigė žiniasklaidai, bendrauja su keliais aukščiausiais šalies politikais, tarp jų - premjeru Algirdu Brazausku.

L. Lolišvili spaudai ne kartą teigė išgydžiusi R. Paksą nuo sunkios ligos ir išpranašavusi jam politinę karjerą - mero, premjero ir prezidento. L. Lolišvili kaip viešnia dalyvavo R. Pakso inauguracijos iškilmėse, o jos esą nepaprastas galias per televiziją neseniai minėjo prezidento užsienio politikos patarėjas Alvydas Medalinskas.

REKLAMA

Keturioliktus metus Lietuvoje gyvenanti gruzinė L. Lolišvili teigia, kad ji bendrauja su Dievu ir visos jos gydomosios ir aiškiaregystės galios yra "iš Dievo".

Lietuvos Katalikų Bažnyčios vadovas kardinolas Audrys Juozas Bačkis aiškiaregių veiklą yra apibūdinęs citata iš Šventojo Rašto: "saugokitės netikrų pranašų". Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius trečiadienį žurnalistams kalbėdamas apie prezidento ryšius su L. Lolišvili teigė, jog "labai liūdna, kad prezidentas leidžia save kompromituoti vieša draugyste su tokiais žmonėmis".

Daugiau nei 70 proc. Lietuvos gyventojų laiko save Romos katalikais. Prezidentas R. Paksas irgi pabrėžia savo ryšį su Bažnyčia ir katalikų tikėjimu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų