REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telekomunikacijų, ryšio bei duomenų tinklų bendrovė "Fima" po dvejus metus trukusių teisinių ginčų sumokėjo 110,2 tūkst. litų kompensaciją Verslo programinės įrangos aljanso (BSA) atstovaujamoms informacijos technologijų bendrovėms už nelegalios programinės įrangos naudojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų sausio pabaigoje Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė JAV programinės įrangos gamintojams "Microsoft", "Symantec", "Autodesk" ir Lietuvos bendrovei "VteX" atstovaujančios BSA skundą dėl 2002 metų vasarą priimto Apeliacinio teismo sprendimo, kuriuo "Fimai" skirta 230 tūkst. litų bauda sumažinta perpus.

REKLAMA

"Fima" už neteisėtą programinės įrangos naudojimą "Autodesk" sumokėjo 52,6 tūkst. litų, "Microsoft" - 42,3 tūkst. litų, "Symantec" - 5,6 tūkst. litų, o "VteX" - 4 tūkst. litų kompensaciją ir atlygino su byla susijusias teismo išlaidas.

"Bendrovės "Fima" atvejis patvirtina, kad atsakomybės už nelegalios programinės įrangos naudojimą išvengti iš esmės neįmanoma", - sakė aljanso BSA nariams atstovaujanti advokatė Jolanta Kaminskaitė-Pranckevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, prieš kreipiantis į teismą BSA paprastai pasiūlo spręsti žalos atlyginimo klausimą taikiai ir taip sumažinti papildomas bylinėjimosi išlaidas, kurias turi padengti pralaimėjusi šalis.

"Šiuo atveju "Fima" atsisakė pasirašyti su BSA susitarimą ir nesėkmingai bandė ginčyti BSA narių pretenzijas teisme", - sakė J. Kaminskaitė-Pranckevičienė.

Byla "Fimai" iškelta 2000 metais Mokesčių policijai bendrovės filialuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje atlikus patikrinimą ir nustačius, kad bendrovėje naudojamos nelegalios programinės įrangos vertė yra 70 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

BSA duomenimis, nuo 2002 metų pradžios teisėsaugos institucijos atliko 50 galutinių vartotojų ir 10 platintojų patikrinimų, teigiama ryšių su visuomene bendrovės "Hill and Knowlton" pirmadienį išplatintame pranešime.

"Fimos" apyvarta pernai siekė apie 36 mln. litų - maždaug tiek pat kiek ir 2001-aisiais. Šiemet bendrovė planuoja padidinti apyvartą 11 proc. iki 40 mln. litų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų