REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismo posėdyje penktadienį planuojama apklausti buvusį Seimo Pirmininką Vytautą Landsbergį, kuris praėjusiame dešimtmetyje perdavė tyrimui dokumentą, esą įrodantį parlamentarės Kazimieros Prunskienės bendradarbiavimą su sovietiniu saugumu.

REKLAMA
REKLAMA

Remdamasis šiuo pasižadėjimu, 1992 metų rugsėjo 14 dieną Aukščiausiasis Teismas patvirtino juridinį faktą, kad K. Prunskienė sąmoningai bendradarbiavo su KGB.V. Landsbergis žurnalistams yra minėjęs, kad minėtas pasižadėjimas tėra vienas iš daugelio dokumentų, įrodančių šios politikės bendradarbiavimą.

REKLAMA

K. Prunskienė bendradarbiavimo fakto nepripažįsta. Svarbiausią įkaltį - tariamąjį pasižadėjimą bendradarbiauti su KGB - K. Prunskienė laiko falsifikuotu "instrumentu, kuris buvo ciniškai panaudotas, siekiant užpildyti nesamas bendradarbiavimo aplinkybes". 2002 metų rudenį ji K. Prunskienė kreipėsi į teismą, prašydama atnaujinti procesą ir paneigti neteisingai nustatytą faktą. Šią skandalingą istoriją ji vadina politiniu susidorojimu. K. Prunskienė sako su KGB teturėjusi tik tiek reikalų, kiek tai buvo neišvengiama sovietmečiu vykstant į mokslines komandiruotes užsienyje.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų