REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio pabaigoje į Lietuvą su oficialiu vizitu atvyksta Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Genadijus Selezniovas. Tai bus pirmas oficialus Rusijos žemųjų parlamento rūmų pirmininko vizitas Lietuvoje nuo nepriklausomybės atkūrimo. Kartu su juo turėtų atvykti ir nemaža Valstybės Dūmos parlamentarų delegacija.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai yra dar vienas patvirtinimas, kad mūsų dvišaliai santykiai yra gero lygio", - BNS sakė Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas.

REKLAMA

G. Selezniovas lankysis Lietuvoje spalio 27-28 dieną.

Kol kas jo vizito programa derinama ir oficialiai nekomentuojama, tačiau, BNS žiniomis, be susitikimų su aukščiausiais šalies vadovais, parlamentarais bei verslininkais, G. Selezniovas taip pat pasakys ir kalbą Seime.

Tikimasi, kad iki jo vizito Valstybės Dūma ratifikuos dvišales dvigubo apmokestinimo išvengimo ir investicijų apsaugos sutartis su Lietuva.

Pasiekus susitarimą dėl Rusijos piliečių tranzito į Kaliningrado sritį Valstybės Dūma gegužę žengė ilgai lauktą žingsnį ir ratifikavo 1997 metais pasirašytą sienos sutartį, kurią Lietuva buvo ratifikavusi dar 1999-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Po sienos sutarties ratifikavimo Lietuvoje su oficialiu vizitu apsilankė Rusijos aukštųjų parlamento rūmų - Federacijos Tarybos - pirmininkas Sergejus Mironovas.

Kalbėdamas Seime S.Mironovas pareiškė, kad Rusija neįžvelgia pavojaus sau dėl Lietuvos stojimo į NATO, pabrėžęs, jog tai yra "kiekvienos suverenios valstybės reikalas".

Susitikęs su Seimo pirmininku jis paragino atšaukti ankstesnės kadencijos parlamento priimtą SSRS okupacijos žalos įstatymą.

Į 1992 metų referendumo rezultatus atsižvelgiant priimtas įstatymas įpareigoja Lietuvos Vyriausybę derėtis dėl SSRS padarytos okupacijos žalos, įvertintos 20 mlrd. JAV dolerių, atlyginimo. Rusija jo priėmimą įvertino kaip nedraugišką žingsnį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas įstatymas dėl SSRS okupacijos žalos nebuvo atšauktas, bet ir nėra vykdomas.

G. Selezniovas į Valstybės Dūmą buvo išrinktas kaip Rusijos Federacijos komunistų partijos kandidatas, tačiau praėjusių metų pabaigoje buvo pašalintas iš partijos frakcijos narių, nes atsisakė pereiti į opoziciją ir pasitraukti iš pirmininko posto. Šiuo metu jis nepriklauso jokiai frakcijai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų