REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalcentristai ketina surengti viešnagę Baltarusijoje baigiančių "keturių komunarų" sutiktuves. Trečiadienį spaudos konferencijoje tokią galimai spontanišką akciją, į kurią įsitrauktų ir jaunimas, žadėjo Seimo Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

"Mėginsime išsiaiškinti, kada grįžta kolegos didvyriai ir stengsimės juos tinkamai ir deramai pasitikti. Tai būtų padėka už drąsą ir narsą, kad keturi Seimo nariai rado jėgų ir nuvažiavo į autoritariniu režimu garsėjančią kaimyninę šalį", pažymėjo jis.

REKLAMA

E. Masiulio nuomone, Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Brazauskas turėtų įvertinti parlamentarų pareiškimus, kad Baltarusija gali pasimokyti iš Lietuvos kolūkių griovimo ir sentimentalius jų prisiminimus.

"Jeigu tokio vertinimo nebus, mes suprasime, kad tai buvo oficiali Socialdemokratų partijos pozicija", sakė E. Masiulis.

Seimo vicepirmininkas liberalcentristas Gintaras Steponavičius priminė, kad Baltarusijoje apsilankę keturi Seimo nariai turės ne tik atlyginti kelionės išlaidas, bet ir atsakyti dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi naudojant Seimo transportą ne pagal paskirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, Seimo teikiamų paslaugų pagalba jie iš esmės dalyvavo Lietuvos juodinime.

Už tokį "gerą" dviejų kaimyninių valstybių santykių puoselėjimą E. Masiulis siūlė "suteikti tiems parlamentarams Baltarusijos garbės konsulo laipsnius".

Spalio 6 d. Seimo nariai socialdemokratai Bronius Bradauskas, Vydas Baravykas, Vladimiras Orechovas ir Vytautas Einoris Seimo automobiliu išvyko susitikti su nedemokratinio Baltarusijos parlamento atstovais. Seimo valdyba šios kelionės nefinansavo.

Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) frakcijos nariai Rasa Juknevičienė ir Jurgis Razma dėl parlamentarų išvykos į Baltarusiją kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją. Konservatoriai prašo ištirti, ar automobilį užsakęs, jų duomenimis, Seimo Peticijų komisijos pirmininkas Vytautas Einoris nepažeidė Seimo statuto ir Seimo nario etikos.

Nuo šios kelionės atsiribojo ir Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų