REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien buvo pranešta, jog Lietuvos specialiosios tarnybos pateikė Seimo vadovybei bei frakcijų seniūnams informaciją apie prezidento Rolando Pakso bei jo patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Remigijaus Ačo ryšius su tarptautiniais nusikaltėliais. R. Paksas kategoriškai atmetė kaltinimus. Kaip šią situaciją vertina Lietuvos politikai.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalcentristas Aidas Feliksas Palubinskas “Omni Laikui” teigė: “Nors aš pažymos nemačiau, bet manęs šios žinios nestebina, nes tokių įtarimų buvo ir anksčiau, per prezidentinę rinkimų kampaniją”.

REKLAMA

“Seimas turės viską atsargiai ir nuodugniai ištirti. Ir jei šešėlis kris ant Prezidento Rolando Pakso, aš manau, kad reikia galvoti apie apkaltą. Juk Lietuvoje prezidentas galios turi tiek, kiek jis turi moralinio autoriteto. O šiuo metu man atrodo, jog tas negeras šešėlis artėja R. Pakso link”, teigė liberalcentristas A. F. Palubinskas.

Paklaustas, kaip prognozuoja tolimesnius įvykius, A. F. Palubinskas atsakė, jog galimi du variantai: “Įmanoma, kad valdančioji dauguma – tiksliau tik viena iš koalicijos partnerių socialdemokratai – pasinaudodami savo įtaka Seime dengs prezidentą Rolandą Paksą. Tačiau toks variantas labai mažai tikėtinas. Antrasis variantas – Seimas nuodugniai viską ištirs. Ir tuomet vėl galimi du variantai. Pirmasis – tyrimas parodys, jog R. Paksas švarus, o antrasis – tyrimas patvirtins įtarimus. Ir tuomet jau reikia galvoti apie apkaltos procesą dabartiniam Lietuvos Respublikos Prezidentui Rolandui Paksui”.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratas Vytenis Andriukaitis nenorėjo komentuoti paskelbtų žinių apie Prezidento Rolando Pakso ir jo aplinkos ryšių su tarptautiniais nusikaltėliais. Taip pat nepanoro komentuoti išsakytos R. Pakso pozicijos. Tačiau jo nuomone turėtų būti atliktas teisėsaugos organų labai rimtas tyrimas, “nes yra pateikta medžiaga, kuri kelia daugybę klausimų. O tik po to galima daryti išvadas”.

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius teigė, jog Prezidentas Rolandas Paksas ne visai tinkamai reaguoja į paskelbtą informaciją. “Manyčiau, jog jis pirmasis turėtų sutikti, jog būtų atliktas tyrimas. Tai palengvintų jo ir jo komandos padėtį. Taip pat manau, jog reikia išlaikyti valstybinę rimtį”, sakė “Omni Laikui” A. Kubilius.

Prezidentine partija vadinamosios Liberaldemokratų vadovas Valentinas Mazuronis savo mobilaus telefono nekėlė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų