REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos ryšių įrangos gamintoja "Ericsson" pagaliau gali pasidžiaugti skausmingo restruktūrizavimo vaisiais. Ketvirtadienį (10.30) kompanija paskelbė trečiąjį šių metų ketvirtį gavusi pelno po beveik trejų nuostolingų metų.

REKLAMA
REKLAMA

"Sektorius pamažu atsigauna, - teigiama didžiausios pasaulyje mobiliojo ryšio tinklų kūrėjos "Ericsson" pranešime. - Tikimės, kad mobiliojo ryšio sistemų rinka 2004 metais bus panaši į šiemetinę".

REKLAMA

"Ericsson" viršijo rinkos ekspertų prognozes trečiąjį šių metų ketvirtį gavusi 1 mlrd. Švedijos kronų (129,6 mln. JAV dolerių) ikimokestinį pelną. Tai yra dvigubai daugiau, nei buvo prognozuota. Pernai bendrovė patyrė 3,6 mlrd. Švedijos kronų nuostolį.

Pardavimai siekė 28 mlrd. Švedijos kronų, o tai yra 6,5 mlrd. mažiau nei 2002 m. Vidutiniškai buvo prognozuojama, kad pardavimai sieks 27,5 mlrd.Švedijos kronų. "Ericsson" tikisi, kad ketvirtąjį šių metų ketvirtį pardavimai gerokai išaugs.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos "Morgan Stanley" duomenimis, 1999-2002 m. kompanijos ketvirtojo ketvirčio veikla buvo vidutiniškai 27 proc. geresnė nei trečiąjį ketvirtį. Finansų bendrovė numato, kad šių metų ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su trečiuoju, įmonės veikla išaugs 12,4 proc.

Konkuruojanti Prancūzijos kompanija "Alcatel" taip pat ketvirtadienį paskelbė prognozuojanti, kad ketvirtąjį 2003 m. ketvirtį jos pardavimai išaugs 20-30 proc.

Trečiadienį "Ericsson" akcijų kaina ūgtelėjo nuo 13,9 iki 14,5 Švedijos kronos už vieną akciją.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų