REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas atmeta politikų kaltinimus, esą Mečį Laurinkų iš Valstybės saugumo departamento (VSD) jis atstatydinąs savo iniciatyva. Valstybės vadovas taip pat pabrėžia, kad naujo šio institucijos vadovo kandidatūra buvo pasirinkta remiantis profesionalumo, o ne populiarumo kriterijais.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį (10.30) duodamas interviu Lietuvos radijui prezidentas R. Paksas, be kitų klausimų, aptarė ir VSD vadovų kaitą.

REKLAMA

Seimas šią savaitę po pateikimo jau pritarė prezidento dekretams, kuriais siūloma atleisti M. Laurinkų iš VSD vadovų ir į jo vietą skirti Krašto apsaugos ministerijos žvalgybos ir kontržvalgybos skyriaus vadovą pulkininką leitenantą Gintarą Bagdoną. Svarstant klausimą Seime kai kurie politikai teigė esą M. Laurinkus atleidžiamas prezidento iniciatyva.

"Mečys Laurinkus manęs paprašė, kad po 5 metų darbo VSD vadovo poste norėtų šiek tiek ramesnio darbo, jei galima taip pavadinti darbą ambasadoriaus poste, ir aš, be abejo, sutikau", - sakė duodamas interviu Lietuvos radijui R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

M. Laurinkus į VSD vadovo postą buvo paskirtas 1998 metais, konservatoriams turint daugumą Seime.

Kalbėdamas apie G. Bagdono kandidatūrą R. Paksas pabrėžė, kad jos pasirinkimą lėmęs profesionalumas.

Anot valstybės vadovo, tai vienas iš nedaugelio atvejų Lietuvoje, kai būtent į tokias pareigas skiriamas profesionalas, o ne vienai ar kitai politinei jėgai ar politikui prijaučiantis asmuo.

"Aš manau, kad Saugumo departamento vadovas turėtų tarnauti valstybei ir dirbti pagal įstatymus, o tai ir sąlygoja šitas mano pasirinkimas", - sakė R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas nesutiko ir su pasigirdusių svarstymų, esą G. Bagdonas yra beveik nežinomas visuomenei, pagrįstumu.

"Žvalgybininkai ir panašių struktūrų vadovai - tai ne šou žvaigždės, ne aktoriai ir artistai, kurie rodosi kiekvieną kartą televizijos ekrane. Tai žmonės, kurie dirba savo darbą ir jiems nebūtinai būti matomiems. Reikia, kad jų darbo rezultatai būtų matomi", - sakė R. Paksas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų