• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vertingos Japonijos samurajų kardų kolekcijos kitų metų pradžioje tikisi sulaukti Vytauto Didžiojo karo muziejuje Kaune. Ketvirtadienį (10.02) susitikęs su Kauno vicemeru Eriku Tamašausku, eksponuoti 9 kardų kolekciją kol kas neformaliame pokalbyje Kauno miestui ir muziejui pasiūlė verslininkas ir kolekcininkas Fuminoris Noba (Fuminori Noba).

REKLAMA
REKLAMA

Seniausias kolekcijos eksponatas - XV amžiaus ginklas, jo kaina, anot F. Nobos, siekia apie 100 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA

"Kolekcininkas nori, kad jo sukauptų ginklų ekspozicija Karo muziejuje būtų nuolat, nes kartu su savo žmona Daiva jis nori persikelti visam laikui gyventi į Kauną", - “Eltai” sakė E. Tamašauskas.

F. Noba kaunietę vedė prieš šešerius metus ir iki šiol su ja gyveno Tokijuje. Anot kolekcijos saugumu besirūpinančios saugos firmos "Falck Security" direktoriaus Roberto Daukšos, bendra kolekcijos vertė siekia maždaug 2,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai labai seni ginklai, kurių amžius - 500-600 metų. Privačiam kolekcininkui jie praktiškai yra neįkainojami, todėl kokia suma bus apdraustos vertybės, dar nežinoma", - sakė R. Daukša.

Kauno miesto valdžiai F. Noba parodė dokumentus, pagal kuriuos Japonijos vyriausybė jam leido išvežti iš Tekančios Saulės šalies itin retą kolekciją.

Jau kitą savaitę japonas ketina kreiptis į Vidaus reikalų bei Kultūros ministerijas dėl leidimo įvežti į Lietuvą senovės vertybes.

Tik gavęs reikalingus leidimus, F. Noba Kauno miesto valdžiai eksponuoti kolekciją pasiūlys oficialiai.

Tikimasi, kad asmenine samurajiškų kardų kolekcija Vytauto Didžiojo karo muziejaus lankytojai galės grožėtis jau nuo kitų metų pradžios.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų