REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius paragino visuomenėje išsaugoti svarbiausius autoritetus - Bažnyčios ir žiniasklaidos.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį (10.28) paskelbtame pareiškime A. Kubilius teigia, kad "visuomenei reikalingi autoritetai: tiek autoritetinga Bažnyčia, tiek ir autoritetinga žiniasklaida".

REKLAMA

Anot jo, "sąmoningas noras sunaikinti Bažnyčios autoritetą visuomenei negali būti priimtinas ir tikrai nepadidins žiniasklaidos autoriteto".

Konservatyvios Tėvynės sąjungos lyderio pareiškimą tikriausiai paskatino pastaruoju metu tvyranti įtampa tarp didžiausią pasitikėjimą visuomenėje pelniusių Bažnyčios ir žiniasklaidos institucijų.

Lietuvos Katalikų Bažnyčios vadovai anksčiau šį mėnesį pareiškė pasipiktinimą žiniasklaidos "neigiamu nusiteikimu" prieš religiją ir "organizuotu puolimu" prieš Bažnyčią.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš tris savaites paskelbtame atvirame Lietuvos vyskupų laiške buvo teigiama, kad "pasaulietinė žiniasklaida nuo pat nepriklausomybės atkūrimo ne kartą rodė neigiamą nusiteikimą religijos atžvilgiu" ir "pastaraisiais mėnesiais vykdoma ištisa kampanija, organizuotas puolimas prieš Bažnyčią - skleidžiami negatyvūs, dažnai piktų gandų lygio pranešimai apie vyskupus, kunigus ir kunigų seminarijas".

Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis vėliau per nacionalinį radiją priekaištavo žurnalistams dėl kompetencijos stokos ir teigė, kad Bažnyčia neturi galimybės atsakyti į žiniasklaidos puolimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas aukštas Katalikų bažnyčios hierarchas, Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius praėjusį pirmadienį pareiškė, kad "bet koks tolesnis dialogas" su didžiausiu šalies dienraščiu "nėra prasmingas".

Arkivyskupas taip reagavo į dienraščio "Lietuvos rytas" rašinį, kuriame jis buvusio kunigo lūpomis kaltinamas seksualiniu priekabiavimu devintojo dešimtmečio pabaigoje, kai dirbo Kauno kunigų seminarijos rektoriumi. S. Tamkevičius kaltinimus pavadino melu.

Apie 80 procentų Lietuvos gyventojų laiko save katalikais.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų