REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas teigia nekeičiantis savo nuostatos, jog Kuršių nerija turi būti maksimaliai apsaugota nuo rizikingos naftos gavybos, ir mano, jog telkinio D-6 eksploataciją padės sustabdyti UNESCO išvados.

REKLAMA
REKLAMA

"UNESCO ekspertai lapkričio pradžioje turėtų atvykti ir įvertinti galimą žalą gamtai ir pateikti savo išvadas. Labai būtų tolerantiška, kad tai būtų padaryta, ir kaimyninė šalis nepradėtų darbų, kol tokio vertinimo nėra", - teigė R. Paksas po ketvirtadienį vykusių pietų su Ministru Pirmininku Algirdu Brazausku.

REKLAMA

"Savo kadencijos laikotarpiu keliolika - daugiau nei dešimt kartų - buvo kalbėta pradedant UNESCO generaliniu direktoriumi, baigiant susitikimu su Baltijos valstybių prezidentais apie šią problemą D-6", - žurnalistams priminė šalies vadovas.

Prezidentas yra kreipęsis į UNESCO generalinį sekretorių Koičirą Macurą (Koichiro Matsuura), prašydamas atsiųsti ekspertus, kurie įvertintų galimą žalą Kuršių nerijai.

Tuo tarpu po dviejų dienų vizito Maskvoje grįžęs Vyriausybės vadovas Algirdas Brazauskas skeptiškai vertino galimybes sustabdyti darbus naftos platformoje ir pabrėžė, jog Rusijoje išsakyti pažadai dėl naftos telkinio D-6 eksploatavimo saugumo, jeigu jie bus iki galo įgyvendinti, tenkina Lietuvą.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų