REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Katalikų bažnyčios vadovai pareiškė pasipiktinimą žiniasklaidos "neigiamu nusiteikimu" prieš religiją ir "organizuotu puolimu" prieš bažnyčią. Vyskupų nuomone, viena iš priežasčių, kuri skatina šmeižti bažnyčią, yra "griežtas katalikų priešinimasis verslo struktūrų užmačioms pelnytis iš kontracepcijos, dirbtinio apvaisinimo ir negimusios gyvybės žudymo".

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigiama ketvirtadienį BNS perduotame Lietuvos vyskupų laiške kunigams, vienuoliams, katechetams ir visiems tikintiesiems, "pasaulietinė žiniasklaida nuo pat nepriklausomybės atkūrimo ne kartą rodė neigiamą nusiteikimą religijos atžvilgiu. Pastaraisiais mėnesiais vykdoma ištisa kampanija, organizuotas puolimas prieš bažnyčią - skleidžiami negatyvūs, dažnai piktų gandų lygio pranešimai apie vyskupus, kunigus ir kunigų seminarijas. Bažnyčia kaltinama dėl visko, ką ji bedarytų".

REKLAMA

Ketvirtadienį, kalbėdamas per Lietuvos radiją, Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis priekaištavo žurnalistams dėl kompetencijos stokos bei teigė, kad bažnyčia neturi galimybės atsakyti į žiniasklaidos puolimą.

Vyskupų laiške rašoma, kad "žiniasklaida be skrupulų naudojasi gandais, anoniminiais kaltinimais ir net sergančių žmonių fantazijos sukurtais kliedesiais, idant pasiektų savo tikslą - sukompromituotų bažnyčią, sumenkintų jos įtaką visuomenės gyvenime".

REKLAMA
REKLAMA

Vyskupų nuomone, viena iš priežasčių, kuri skatina šmeižti bažnyčią, yra "griežtas katalikų priešinimasis verslo struktūrų užmačioms pelnytis iš kontracepcijos, dirbtinio apvaisinimo ir negimusios gyvybės žudymo".

Anot jų, prisidengiant pasaulio žiniasklaidoje plačiai aptarinėjamais kunigų pedofilijos skandalais, siekiama suniekinti ir Lietuvos kunigus.

"Norime pareikšti, kad kunigų seminarijoms metami kaltinimai yra šmeižikiški, nes tiek vyskupai, tiek seminarijų vadovybės netoleruoja pasitaikančių moralinių nukrypimų klierikų gyvenime. Mes šalinome ir šalinsime iš seminarijų tuos klierikus, kurie savo elgesiu liudys apie lytinį nebrandumą ir nepasirengimą laikytis celibato", -rašo vyskupai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laiške pažymima, kad "bažnyčia siekia dialogo su žiniasklaida, tačiau negali tylėti, kai yra ruošiami ir priiminėjami prieš žmogaus orumą ar gyvybę nukreipti įstatymai, kai įteisinami grupiniai interesai".

"Sunkumai kyla dėl to, kad tiesiai apie blogybes kalbanti bažnyčia tampa neparankiu partneriu, kurį bandoma nutildyti", - teigia vyskupai.

Apie 80 procentų Lietuvos gyventojų laiko save katalikais.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų