• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad būtina patobulinti tvarką, kuria gaunama ir naudojama šalyje neatlyginama užsienio pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

"Įsteigę humanitarinės veiklos departamentą mes ėmėme geriau kontroliuoti užsienio neatlyginamą pagalbą ir vesti jos apskaitą. Bet mes nepriėjome galutinio taško, mes nematome kiekvieno šios pagalbos vartotojo", - sakė valstybės vadovas antradienį (10.21) pradėdamas pasitarimą, kuriame dalyvavo vyriausybės ir prezidento administracijos atstovai.

REKLAMA

A. Lukašenka sakė esąs vis dažniau informuojamas, kad "mūsų opozicionieriai šiandien kariauja su valstybe, pasinaudodami lėšomis, gautomis pardavus humanitarinę pagalbą".

"Tai visiškai neleistina. Kodėl mes nesakome žmonėms, kad tie vaistai, kuriuos vadinamieji opozicinės pakraipos veikėjau ir organizacijos atveža į šalį, neperduodami nemokamai mūsų piliečiams, tarp jų černobyliečiams, o dalis parduodama ir pinigai sunaudojami asmeniniams tikslams", - retoriškai klausė šalį autokratiškai valdantis A. Lukašenka.

Pasak jo, "tokių faktų daugybė". Šių problemų, nurodė valstybės vadovas, turi imtis "ne tik Valstybės saugumo komitetas, Valstybės kontrolės komitetas, bet pirmiausia Prezidento reikalų valdybos humanitarinės veiklos departamentas".

"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų