REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Šachtininkai vis dėlto yra sunerimę: „Jau ne pirmus metus, - pareiškė vienas jų, politikai nusprendžia likimus žmonių, apie kurių gyvenimą neturi nė mažiausio suvokimo“.
Kitas darbuotojas paantrina: „Aš negaliu atsakyti į savo vaikučių klausimus, kurie vis klausinėja manęs: „Tėte, kas vyksta?“.
Vokietijos ekonomikos ministras Michaelis Glosas (Michael Gloss) teigia, kad jokių masinių šachtininkų atleidimų nebus. Be to, jų laukia geros pensijos, pranešė EuroNews.
„Pagalbon ateis galinga pramoninė grupė RAG, šachtų savininkė. Būsima kompanijos restruktūrizacija gerokai padidins jos pajamas, iš jų ir bus mokamos pensijos buvusiems šachtininkams. Todėl jie gali nesijaudinti, jei ir atsidurs gatvėje“, - pareiškė ministras.
Šiuo metu aštuoniose Vokietijos anglies kasyklos šachtose dirba beveik 37 tūkst. žmonių. Anglies gavyba (pernai buvo iškasta 21 mln. tonų) subsidijuojama valstybės 2,5 milijardo eurų.
Grupė RAG dabar gali investuoti į pelningesnes rinkas ir taip padidinti savo vertę. O sutaupytos lėšos, uždarant akmens anglies pramonę, bus skirtos pensijoms ir ekologiškai atkurti anglies baseino teritoriją, kur ištisus šimtmečius buvo kasama anglis.
Prancūzijoje paskutinė anglies kasykla buvo uždaryta 2004-aisiais, tokiu būdu užbaigus 300 metų angliakasybos istoriją.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų