REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Vyriausiosios pareigūnų kvalifikavimo komisijos pirmininku paskirtas ministerijos valstybės sekretorius Evaldas Gustas. 44 metų E. Gustą į šias pareigas antradienį (10.21) savo įsakymu paskyrė ministras Virgilijus Bulovas, pranešė VRM atstovas spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš mėnesį vadovauti Vyriausiajai pareigūnų kvalifikavimo komisijai ministras buvo paskyręs prieštaringais pareiškimais pagarsėjusį ministerijos sekretorių Joną Liaudanską.

REKLAMA

Tačiau premjerui Algirdui Brazauskui pareikalavus, ministras buvo priverstas taisyti savo paties pasirašytus teisės aktus ir į šias pareigas ieškoti kitos kandidatūros.

V. Bulovas pasirašė įsakymą, kuriuo pakeitė Vyriausiosios pareigūnų kvalifikavimo komisijos sudarymo principus, o šiam įsakymui įsigaliojus, ministras pasirašė kitą, kuriuo pakeitė komisijos personalinę sudėtį.

Šių metų pavasarį J.Liaudanskui V.Bulovas skyrė griežtą papeikimą už valdininkui nepriderančius viešus pareiškimus. Tuomet vidaus reikalų ministras J. Liaudanskui pasiūlė pagalvoti ir apie atsistatydinimą.

REKLAMA
REKLAMA

J. Liaudanskas buvo nubaustas už tai, kad kalbėdamas per televiziją, jis leido suprasti manąs, kad saugos bendrovė "Ekskomisarų biuras", kurią įkūrė dabartinis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas, dalyvavo "Mažeikių naftos" privatizavime ir "uždirbo" iš JAV bendrovės "Williams International" atėjimo.

Be to, J. Liaudanskas siūlė pasidomėti "kokios jėgos" atvedė socialliberalų lyderį Seimo pirmininką Artūrą Paulauską į didžiąją politiką.

Po šių ministerijos sekretoriaus pareiškimų, V. Bulovui buvo ne kartą priminta, kad J. Liaudanskas ministerijoje dirbti negali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš pusantros savaitės valdančiajai daugumai priklausančios Naujosios sąjungos atstovai dar kartą paragino ministrą atleisti Seimo pirmininko reputacija viešai suabejojusį ministerijos valdininką.

Tačiau ministras žurnalistams teigė, jog J. Liaudanskas jam buvo pažadėjęs išeiti iš darbo savo noru iki rudens, bet pažado netesėjo.

J. Liaudanskas šiuo metu kuruoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamentą, Vidaus tarnybos pulkus.

Sekretoriui iki šiol nepatikėtas pagrindinės viešojo saugumo srities - policijos kuravimas. Policijos departamento veiklą tiesiogiai kontroliuoja ministras.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų