• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas antradienį (10.14) atidėjo anksčiau planuotą svarstyti klausimą dėl parlamentinio Ekonomikos komiteto pirmininko Viktoro Uspaskicho prašymo atleisti jį iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Delsimas jį atleisti sukėlė Seime gandus, kad į Ekonomikos komiteto pirmininko postą nusitaikė socialdemokratai, nors Socialdemokratinės koalicijos frakcijos lyderiai tai oficialiai neigia.

REKLAMA

V. Uspaskichą pagal susitarimą su valdančiosios daugumos partneriais socialdemokratais delegavo Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcija.

Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė žurnalistams neigė, kad socialdemokratai siekia Ekonomikos komiteto pirmininko posto ir tvirtino, jog delsimas susijęs su procedūriniais klausimais.

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas BNS sakė, kad V. Uspaskicho atleidimo iš pareigų klausimas Seimo posėdyje bus svarstomas tada, kai jo pasitraukimui iš Ekonomikos komiteto pirmininko posto pritars pats komitetas.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, Ekonomikos komitetas dar turi pritarti ir naujo vadovo kandidatūrai.

Tuo tarpu Ekonomikos komiteto pirmininko pareigas tebeinantis V. Uspaskichas žurnalistams teigė, jog klausimas dėl naujo pirmininko rinkimų bus priimtas tik po to, kai Seimo Seniūnų sueiga nuspręs, kuriai frakcijai priklauso šis postas.

Č. Juršėnas pripažino, kad Ekonomikos komitetas negali paskirti naujo pirmininko be Seniūnų sueigos sprendimo, tačiau jis teigė, jog savo pirmininką komitetas gali atleisti ir savarankiškai.

Antradienį dar nebuvo aišku, ar trečiadienį posėdžiausianti Seniūnų sueiga svarstys klausimą dėl Ekonomikos komiteto pirmininko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Č. Juršėno, dėl V. Uspaskicho atleidimo Seimas apsispręs arba ketvirtadienį, arba kitą antradienį.

Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo nuomone, Ekonomikos komiteto pirmininką turi deleguoti socialliberalai, tačiau, BNS žiniomis, kai kurie Socialdemokratinės koalicijos frakcijos nariai mano kitaip.

Sprendimą atidėti Seime balsavimą dėl V. Uspaskicho atleidimo ir naujo pirmininko paskyrimo kai kas sieja su savaitgalį vyksiančiu V. Uspaskicho kuriamos partijos steigiamuoju suvažiavimu.

Pasak vienų šaltinių, socialdemokratai nori palaukti, kol paaiškės, kiek socialliberalų į savo pusę gali patraukti V. Uspaskicho kuriama partija.

REKLAMA

Pats jos steigėjas žurnalistams antradienį tvirtino, kad yra priimtas principinis sprendimas nekviesti į steigiamąjį suvažiavimą kitų partijų narių, tačiau neatmetė galimybės, jog jie galės prisijungti vėliau.

V. Uspaskichas prašymą atleisti jį iš komiteto pirmininko pareigų praėjusį ketvirtadienį įteikė Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui, o penktadienį apie savo sprendimą pranešė viešai.

Iš posto V. Uspaskichas pareiškė pasitraukiąs, nes nepritaria dabartinės valdžios sprendimams, "kurie padarė nemažą žalą šalies ekonomikai", kai kurių objektų privatizavimui.

REKLAMA

Socialliberalų valdyba į parlamentinio Ekonomikos komiteto pirmininkus siūlo frakcijos narį Vaclovą Karbauskį.

45 metų V. Karbauskis yra Ekonomikos komiteto narys. Į Seimą jis buvo išrinktas Tauragės vienmandatėje apygardoje.

Nuo 1993 metų iki išrinkimo į Seimą jis vadovavo akcinei bendrovei "Uliksas", įkurtai privatizavus valstybinę melioracijos įmonę, 1990-1995 ir 2000-2001 metais buvo Tauragės savivaldybės tarybos narys.

Seime iš viso yra 14 komitetų. Devyni komitetų pirmininkai priklauso Socialdemokratinės koalicijos, penki - Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų