REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už moters išžaginimą ir tyčinį nužudymą Vilniaus apygardos teismas trečiadienį (10.15) kalėti iki gyvos galvos nuteisė Genrichą Rodevičių. Jo broliui Valdemarui skirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė. 7 metus nuteistasis turės atlikti kalėjime, likusius - pataisos namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Broliai pripažinti kaltais už vilnietės I. L. išžaginimą ir nužudymą, kelių policininko sužalojimą ir bandymą užvaldyti jo turtą.

REKLAMA

Pernai liepos 5-osios rytą jie išniekino ir žiauriai nužudė Vilniuje Riovonių gatvėje gyvenusią moterį.

Auka pasirinktą I. L. broliai jėga įsodino į "VW Golf" automobilį ir nusivežę į Burbiškių mišką, paeiliui išžagino.

Po išniekinimo buvo nuspręsta atsikratyti jos, kad nepasiskųstų policijai. Aukai buvo sukamas kaklas, kelis kartus smogta per galvą.

Nužudę moterį, broliai nuo jos nusegė aukso papuošalus, paėmė mobiliojo ryšio telefoną, rankinę ir rausvos spalvos skėtį, nutempė ant kalniuko ir paslėpė po senais kartono lapais.

REKLAMA
REKLAMA

Abu broliai jau anksčiau teisti. G. Rodevičius jau buvo teistas už išžaginimą.

Rodevičių nužudyta moteris gyveno pas motiną ir su sugyventiniu augino sūnų. Anot jos artimųjų, ji buvo tvarkinga moteris, rūpinosi vaiku.

Tų pačių metų birželio 21-osios vakarą broliai Rodevičiai sostinės Lizdeikos gatvėje, prie Lizdeikos ir Valakupių gatvių sankryžos, norėdami užvaldyti svetimą turtą, atplėšė "Audi 200" dureles ir sumušė kelių policininką J. N.

Broliai norėjo iš pareigūno atimti mobiliojo ryšio telefoną "Nokia 6110". Kelis kartus sudavė jam per galvą žibintuvėliu, vėliau dar kelis kartus - kumščiu.

Sumuštas policininkas buvo ištrauktas iš automobilio, nutemptas į šalia kelio esančius krūmus.

Ten jis dar kartą buvo apdaužytas gumine lazda, iš jo nusikaltėliai atėmė automobilio dokumentus ir bandė pagrobti mašiną. Tačiau tai padaryti Rodevičiams nepavyko, nes mašina neužsivedė.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų