REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikietis iliuzionistas Deividas Bleinas (David Blaine) sekmadienį Londone prie garsiojo Tauerio tilto pakabintoje stiklinėje dėžėje praleido be maisto paskutinę, 44-ą, dieną. Krano laikomas savotiškas akvariumas vėlai vakare turėjo būti nuleistas ant žemės.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau omletą, apie kurį "badavimo meistras" svajojo savo kalėjime, jam teks kol kas užmiršti: gydytojai įspėjo 30 metų ekstremalių išbandymų specialistą, jog mirtų, jeigu iškart pradėtų normaliai maitintis. Iš pradžių jam ligoninėje kurį laiką bus leidžiamos skystos maistingosios medžiagos. Taip pat ir seksas su savo drauge jam kol kas yra tabu - intensyvus meilės žaidimas gali išprovokuoti infarktą.

REKLAMA

Paties D. Bleino (David Blaine) teigimu, dėl ilgo badavimo jam sunku kvėpuoti, sutriko širdies ritmas, skauda galvą ir nugarą, vaidenasi, pablogėjo regėjimas ir peršti odą. Kita vertus, egzistuoja nemažai sąmokslo teorijų, pagal kurias jis tik visus apgaudinėja. Kai kas teigia, kad jo dėžės dugnas yra nuteptas permatoma, tačiau labai maistinga pasta. Pagal kitą teoriją, jam į odą implantuotos kapsulės, kurios laipsniškai išskiria į organizmą maisto medžiagas. Dar kiti tvirtina, kad jokios ore kabančios dėžės nėra - tai esanti tik holograma arba labai rafinuotu būdu perduodamas vaizdas. Tikrasis D. Bleinas (David Blaine) visą parą esąs filmuojamas kokioje nors slaptoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Sąmokslo teorijas griauna tai, kad nei vandenyje, kurį jis geria, nei jo šlapime nerasta nieko, kas leistų įtarti kokį nors sukčiavimą. Pasak mitybos specialisto profesoriaus Marino Elijo (Marinos Elia), jo šlapimo sudėtis niekuo nesiskiria nuo badaujančio žmogaus šlapimo sudėties.

Daug diskusijų sukėlė pati akcijos prasmė ir jos pramoginė vertė. "Reikia tik įsivaizduoti, - kritikavo vienas apžvalgininkas, - pasaulyje kasdien badauja milijardai žmonių, ir niekam jie nerūpi. Staiga kažkoks apvalutis gudruolis nusprendžia kelias savaites laikytis dietos, ir visi turi tuo žavėtis". Laikraščio "Independent on Sunday" duomenimis, nuo rugsėjo 5 dienos, kai D. Bleinas (David Blaine) pradėjo savo "pasninką", pasaulyje nuo bado mirė daugiau kaip milijonas žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, sunku paneigti, kad D. Bleino (David Blaine) numeris susilaukė publikos susidomėjimo. Prie jo dėžės apsilankė apie ketvirtį milijono smalsuolių, tarp jų - Polas Makartnis (Paul McCartney), Pamela Anderson (Pamela Anderson), Šeri Beisi (Shirley Bassey) ir Naomi Kembel (Naomi Campbell). Tarp smalsuolių buvo ir nedraugiškai nusiteikusių kankintojų, apmėčiusių iliuzionistą kiaušiniais, golfo kamuoliukais ir plastmasiniais maišeliais su dažais. Vienas net sugalvojo prie radijo bangomis valdomo žaislinio sraigtasparnio pritvirtinti mėsainį ir apsukti su juo kelis ratus apie alkį kenčiantį magą.

REKLAMA

Pasak D. Bleino (David Blaine), jam norisi "atrasti grožį kančioje". Spaudos tvirtinimu, nemažą dalį savo milijoninio honoraro jam teks pervesti policijai už apsaugą. Jo draugas Uris Geleris (Uri Geller) mano, kad iliuzionistas nedelsiant paskelbs savo badavimo dienoraštį. Be to, jis tariamai jau galvoja apie kitą savo žygdarbį - nori išbūti po vandeniu dešimt minučių. Tačiau neįprastomis akcijomis pagarsėjęs iliuzionistas tariamai jau tiksliai žinąs, jog daugiau niekada ir už jokius pinigus nesutiktų vėl badauti 44 dienas.

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų