REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio armija šeštadienį, jau antrą dieną iš eilės, nepaisydama griežtos Jungtinių Tautų (JT) Generalinio Sekretoriaus Kofi Annano (Kofio Anano) kritikos, Gazos Ruože tęsia kruviną reidą, per kurį žuvo septyni palestiniečiai, iš jų du vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelio pareigūnai tvirtina, kad vykdant operaciją susidurta su ryžtingu pasipriešinimu, o palestiniečių kovotojai iš minosvaidžių apšaudė žydų gyvenvietes.

REKLAMA

"Operacija tęsiasi, ir truks tiek, kiek reiks", - teigė šaltinis žydų kariuomenėje."Iki šiol mūsų kariai rado ir sunaikino du požeminius ginklų kontrabandininkų tunelius, kurie vedė iš Egipto tiesiai į palestiniečių namus".

Per operaciją sužeistas vienas Izraelio karys, pridūrė šaltinis.

Kitos pusė nuostoliai per šį reidą daug didesni: 7 palestiniečiai žuvo ir 56 sužeisti, 17 iš jų sunkiai, tvirtino Palestinos saugumo ir ligoninės šaltiniai.

REKLAMA
REKLAMA

"Generalinis Sekretorius smerkia Gazos Ruožo Rafaho mieste Izraelio vykdomas civilių gyventojų žudynes", - sakoma JT pranešime spaudai.

"Tai jau ne primas kartas, kada Generalinis Sekretorius primena Izraeliui, kad neproporcingas karinės jėgos naudojimas tankiai apgyvendintuose vietovėse nesuderinamas su tarptautinėse sutartyse įtvirtintomis žmogaus teisėmis".

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų