REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Socialdemokratinės koalicijos, Liberaldemokratų ir Naujosios sąjungos frakcijų atstovai kviečia Vilniaus tarybos narius elgtis santūriai ir garbingai, nesiimti neteisėtų veiksmų, atsisakyti intrigų, įvairiausių gandų ir paskalų skleidimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes pasitikime Konstituciniu Teismu, Lietuvos teismais ir kviečiame visus kantriai laukti jų sprendimų, kuriuose bus įvertintos dabar egzistuojančios teisinės kolizijos. Tik po šių teismų sprendimų Lietuvos sostinė vėl galės turėti teisėtai išrinktą miesto valdžią", - sakoma 13 parlamentarų pasirašytame kreipimesi į visas politines partijas, kurių atstovai yra išrinkti į Vilniaus miesto tarybą ir į sostinės tarybos narius.

REKLAMA

Jie apgailestauja, kad Vilniaus miesto tarybos opozicija, nelaukdama Konstitucinio Teismo ir Vyriausiojo administracinio teismo sprendimų, "ėmėsi visokiausių intrigų, gandų skleidimo, nepagrįstų kaltinimų", netgi bandė organizuoti, jų įsitikinimu, neteisėtus "naujus" mero rinkimus.

"Lietuvos sostinėje jau beveik mėnuo neveikia vietos savivalda, meras negali eiti savo pareigų. Tai naudinga tik opozicijai, suparalyžiavusiai miesto valdžią ir išradingai besinaudojančiai situacija", teigia pareiškimo iniciatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Jie primena, kad naujai išrinkta Vilniaus miesto savivaldybės taryba šių metų balandžio 9 dieną Vilniaus miesto meru išrinko Gediminą Paviržį, o mero pavaduotoju - Juozą Imbrasą. Vilniaus apygardos administracinis teismas balandžio 15 dieną sustabdė Vilniaus savivaldybės mero ir mero pavaduotojo įgaliojimus. Vilniaus miesto tarybos įgaliotas asmuo Audrius Rudys balandžio 22 dieną kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, prašydamas panaikinti Vilniaus apygardos administracinio teismo balandžio 15 dienos nutartį. Susiklosčiusią teisinę koliziją, anot parlamentarų, numato nagrinėti ir Konstitucinis Teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitame pareiškime šeši Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai, atstovaujantys Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA), dar kartą išreiškė savo paramą išrinktajam merui Gediminui Paviržiui.

"Vilniaus tarybos LLRA frakcija, ištikima savo rinkimų programai ir rinkėjų interesams, nekeisdama savo pozicijos ir koalicinių įsipareigojimų Vilniaus miesto savivaldybėje ir toliau remia išrinktąjį merą Gediminą Paviržį", - sakoma jų pareiškime.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų