REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maltos saloje prasidėjo epinio filmo "Troja" (“Troy”) filmavimas. Ši kino juosta gali tapti pačiu brangiausiu projektu pasaulio kinematografo istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbiama laikraščio "Times Of Malta" tinklapyje, amerikiečių kino kompanija "Warner Bros." jau skyrė filmavimui 180 mln. JAV dolerių. Didelė šios sumos dalis išleista dekoracijoms statyti. Projekto prodiuseriai teigia, kad po pusę metų trunkančių statybos darbų Trojos miestas bus atkurtas beveik natūralaus dydžio. Paskutiniu dekoracijų objektu tapo didingi karaliaus Priamo rūmai ir 15 metrų aukščio vartai į Trojos uostą.

REKLAMA

Tai jau nebe pirmas Holivudo kino kompanijų bandymas papasakoti dešimtmečio Trojos karo istoriją, tačiau nė vienas iš ankstesnių projektų negali prilygti naujajam filmui savo masteliais ir ekrano žvaigždžių ryškumu.

Filmo režisierius Wolfgangas Petersenas, žinomas iš filmų "Prezidento lėktuvas", "Ugnies linija", karaliaus Priamo vaidmeniui pasirinko legendinį Peterį O'Toole’ą. Jo sūnus Hektorą ir Parį vaidins Erickas Bana ir Orlandas Blume’as. Bradas Pittas kurs Achilo vaidmenį, o jo motiną Tetidę vaidins Julie Christie. Filmo scenarijų rašo filmo "25 valanda" scenaristas Davidas Benioffas.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas neįvardijama, kas atliks pagrindinį gražiosios Elenos, dėl kurios pagrobimo ir kilo kruvinasis karas tarp graikų ir trojėnų, vaidmenį. "Tai turėtų būti nepaprasto įtaigumo ir grožio moteris. Mes negalime suklysti", - pareiškė režisierius.

Iš Maltos filmavimo grupė persikels į Meksiką, kur dirbs iki rugpjūčio. Filmo premjera numatoma 2004-ųjų gegužę, bet gali būti nukelta ir vėlesniam laikui.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų