REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausiai Lietuvos broilerių auginimo ir jų produktų gamybos bendrovei "Vilniaus paukštynui" balandis buvo sėkmingesnis mėnuo - per jį paukštienos, kiaušinių ir vienadienių viščiukų parduota už 5,829 mln. litų, arba tik 1,3 proc. mažiau nei šį mėnesį pernai (5,89 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA

Nuo metų pradžios šiemet apyvarta sudarė 19,86 mln. litų - buvo 13,1 proc. mažesnė nei 2002 metų sausį-balandį (22,859 mln. litų).

REKLAMA

"Per keturis mėnesius pernai ir šiemet pardavėme beveik tą patį kiekį paukštienos - daugiau kaip 3,06 tūkst. tonų, tačiau pajamas sumažino atpigusi produkcija. Jos kainos, matyt, ir toliau išliks tokios pat kaip dabar. Balandis buvo sėkmingesnis, nes daugiau pardavėme viščiukų, be to, pagelbėjo Velykų šventės", - “Eltai” sakė "Vilniaus paukštyno" vyriausioji finansininkė Antanina Bielinytė.

Iš viso pernai paukštynas pardavė produkcijos už 66,689 mln. litų, arba 14,8 proc. mažiau nei 2001 metais (78,304 mln. litų) ir uždirbo kelis milijonus litų pelno, kurį iš esmės paskyrė investicijoms. Dividendų iš pelno nutarta nemokėti.

REKLAMA
REKLAMA

2001 metais bendrovės grynasis pelnas buvo rekordinis - 12,8 mln. litų.

"Vilniaus paukštynas" toliau rekonstruoja skerdimo cechą - šiuo metu montuoja įrengimus. Pagal ES reikalavimus skerdimo cecho rekonstrukcijos darbus numatoma užbaigti šiais metais.

Paukštynas dalį investicijų gavo iš SAPARD fondo - šiuo metu per du mokėjimus jau gauta 2,8 mln. litų paramos lėšų ir rengiami dokumentai trečiai išmokai gauti. Iš viso paukštynui yra suteikta 6,5 mln. litų SAPARD parama, kurią panaudoti planuojama iki šių metų pabaigos.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų