REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas antradienį atmetė įstatymo pataisą nemokėti parlamentarams priedų už ištarnautus valstybei metus, o Seimo valdyba paprašė Vyriausybę skirti papildomų lėšų priedams sumokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymas numatė, jog parlamentarams turi būti mokami priedai už valstybei ištarnautus metus, to nebuvo daroma nuo šio Seimo kadencijos pradžios - 2000-ųjų rudens.Seimo valdyba pirmadienį paprašė Vyriausybę papildomai skirti beveik pusę milijono litų išmokėti priedams už antrąjį šių metų pusmetį.

REKLAMA

Iš viso Vyriausybės prašoma Seimui papildomai skirti 1,7 mln., kai bus tikslinamas šių metų biudžetas.

Įstatymas numato, jog valstybės politikams, tarp jų ir Seimo nariams, už kiekvienus valstybei ištarnautus metus mokamas 3 proc. pareiginės algos dydžio priedas, tačiau visa priedo suma negali viršyti trečdalio pareiginės algos.

Priedų siūlęs atsisakyti ir atitinkamą įstatymo pataisą inicijavęs Seimo pirmininko pavaduotojas liberalas Gintaras Steponavičius antradienį parlamento posėdyje teigė tuo siekiąs užtikrinti Seimui skirto biudžeto įvykdymą, nes priedai parlamentarams gali būti mokami tik mažinant kanceliarijos darbuotojams skirtas lėšas.

REKLAMA
REKLAMA

"Save Seimo nariams apkarpyti yra visada sunku, o ypač artėjant kadencijos saulėlydžiui. Tuo buvo siekiama užtikrinti biudžeto įgyvendinimą", - pažymėjo G. Steponavičius.

Tačiau kai kurie parlamentarai pataisą įvertino kaip populistinę ir reikalavo tinkamo atlyginimo už valstybei ištarnautus metus.

Konservatorė Irena Degutienė ragino "nepavydėti" tiems politikams, kurie seniai dirba valstybės tarnybai ir gali gauti didesnį atlyginimą, nei tie, kurie dirba pirmąją kadenciją.

"Tai stimulas siekti, kad Seime būtų kvalifikuoti politikai, kad jie dirbtų ne vieną kadenciją, o 10-20 metų", - pažymėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Seime didžiausius priedus už ištarnautus valstybei metus gautų aštuoni Seimo nariai, kurie renkami į parlamentą nuo 1990 metų. Tai socialdemokratai Vytenis Andriukaitis, Česlovas Juršėnas, Nikolajus Medvedevas, Petras Papovas, Aloyzas Sakalas, konservatorius Vytautas Landsbergis, nuosaikusis konservatorius Gediminas Vagnorius ir krikščionis demokratas Algirdas Saudargas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų