REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis afganistaniečių filmas, parodytas Kanų kino festivalyje, "Osama" laimėjo užsienio kino ir jaunųjų kūrėjų prizus. Prancūzijos kino asociacija AFCAE šeštadienį paskelbė, kad kasmetinį apdovanojimą už geriausią filmą, parodytą programoje "Dvi režisieriaus savaitės" (Director's Fortnight), įteikė Sedigho Barmako režisuotai juostai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis pilnametražis itin kuklaus biudžeto S.Barmako filmas, peržiūros metu sulaukęs audringų ovacijų, baigtas kurti pernai. Juosta pasakoja apie pirmąsias savaites po Talibano žlugimo. "Šis filmas yra apie beviltiškumą", - naujienų agentūrai AFP sakė jo autorius.

REKLAMA

Tikrais faktais paremtame filme pasakojama apie dvylikametę mergaitę, kurios mama ir senelė, Afganistano karuose žuvus visiems genties vyrams, perrenginėdavo ją berniuku, todėl ji galėjo laisvai vaikščioti gatvėmis ir ieškotis darbo.

Tačiau apgaulė išaiškėja, ir mergaitei gresia visuotinis Talibano teismas, kuris dažniausiai baigiasi viešu užmėtymu akmenimis.

41 metų S.Barmakas, vadovaujantis Afganistano kino kūrėjų asociacijai, masinėse scenose įamžino gatvėse sutiktus ir pabėgėlių stovyklose gyvenančius žmones.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų