REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius kaltina valdžią, taip pat ir prezidentą Rolandą Paksą, nepadarius visko, kad prieš referendumą dėl narystės Europos Sąjungoje rinkėjų sąrašai būtų maksimaliai patikslinti.

REKLAMA
REKLAMA

"Valdžia šitam referendumui yra pasiruošusi labai prastai. Ji yra padariusi viską, kad tikras piliečių balsas būtų kaip galima iškreiptas netikslių rinkėjų sąrašų", - pirmadienį (05.05) Seime surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė A. Kubilius.

REKLAMA

"Valdžios nesugebėjimo priimti reikalingus sprendimus dėka artėjame prie savo pačių neveiklumu sukurtos katastrofos", - pridūrė jis.

Konservatorius apgailestavo, kad prezidentas R. Paksas praėjusią savaitę vetavo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) įstatymo pataisas, kuriomis būtų buvę leista iš rinkėjų sąrašų išbraukti į užsienį išvykusius rinkėjus. Prezidentas suabejojo šių pataisų konstitucingumu.

Valdančiosios Seimo daugumos atstovai konservatoriaus kaltinimus atmeta, teigdami, kad svarbiausia yra ne rinkėjų skaičius, bet jų aktyvumas.

REKLAMA
REKLAMA

"Svarbiausia ne šitas skaičius, o žmonių, kaip piliečių atsakomybė. Čia yra ir valdžios ir opozicijos atsakomybė", - kitoje spaudos konferencijoje teigė Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narys Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas.

"Stengiamės ir stengsimės per šią likusią savaitę, kad tikrai žmonės ateitų ir balsuotų teigiamai", - pažymėjo jis.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė pareiškė neabejojanti, kad referendumas "tikrai bus sėkmingas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Referendumas dėl narystės ES rengiamas gegužės 10-11 dieną. Jis bus laikomas įvykusiu, jeigu jame dalyvaus ne mažiau kaip pusė iš visų 2,6 mln. šalies rinkėjų. Sprendimas referendume bus priimtas, jeigu už jį balsuos daugiau kaip pusė visų dalyvavusiųjų.

Nuogąstaujama, kad referendumas gali neįvykti dėl per mažo rinkėjų aktyvumo.

Praėjusiuose prezidento ir savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvavo 54 proc. visų šalies rinkėjų.

Lietuva tikisi tapti visateise ES nare 2004 metais.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų