REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politologai Mauzeris su Surskiu tapo sentimentalūs – kalba kaip proanūkių aprūpinimas veikia mūsų politinę sistemą. Paskui susiruošia slidinėti Alpėse.

REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: (Tyliai) Žinai, Surski, Brazius tuoj turės proanūkį.

Surskis: Tai esmė ne tai, kad jis turės proanūkį, o tai, kad jis tuoj taps proseneliu.

Mauzeris:

Surskis: O klausyk, proanūkis - čia dar giminė ar jau ne?

Mauzeris: Statistiškai giminė, bet jau labai tolima. Jeigu sudarytume giminės medį, tai Brazius būtų kelmas, o proanūkis kur tai jau lapuose. Toks kankorėžiukas tarp spyglių.

REKLAMA

Surskis: Bet padėt proanūkiams vis tiek privalai.

Mauzeris: Nu... biškį. Jeigu kelmas gyvena rezidencijoj, tai vaikams privalu nupirkt namus. Anūkams jau užtenka tik kotedžų geroj vietoj. O proanūkiams užtenka ir buto... Vilniaus centre.

Surskis: O kada reikia pirkt?

Mauzeris: Bukvaliai, kai gimsta. Eini aplankyt ir po pažastim nešiesi pampersų paką, po kita pažastim - vonelę, o vidinėj kišenėj kadastro registro pažymėjimą: Akmenų gatvė, antras aukštas, su vaizdu į eilę Amerikos vizai gauti.

REKLAMA
REKLAMA

Surskis: Bet, klausyk, čia labai sunku aprūpinti net proanūkius.

Mauzeris: Nu kodėl? Įmanoma. Svarbu, kad žmogus nesimėtytum. Kai neturi kitų tikslų, tik giminės aprūpinimą, tai spėji... Proanūkiai gi neatsiranda kas antra savaitė. Pataupai devynis mėnesius ir prašau - butas.

Surskis: Nu jo, svarbu gimti laiku ir vietoj

Abu (dainuoja):

Gimiau nei per anksti, nei per vėlai,Gimiau pačiu laiku...

***

Surskis: Mauzeri, aš, kaip pelių valdybos vicepirmininkas, noriu patį, kaip pelių valdybos narį, įspėti, kad kitą savaitę manęs nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: Kaip nebus? Pas mus gi vyksta pelių plenariniai posėdžiai.

Surskis: Viską suprantu, bet aš išvykstu slidinėti į Italiją.

Mauzeris: Palaukite, kolega... Konstitucinis Teismas seniai išaiškino, kad pelių valdybos nariai neturi teisės praleidinėti pelių posėdžių.

Surskis: Dėjau aš uodegytę ant panašių nutarimų. Esu seniausiai prisižadėjęs savo žmonai, kad nuvešiu ją paslidinėti į Alpes. Žmona jau nusipirko ir kombinezoną ir slidinėjimo pašiknį. Kur jinai dabar jį dės?

Mauzeris: O, kolega, nebijot, kad Peliamakinas pačiam užtaisys apkaltą?..

Surskis: Prie dabartinės pelių seimo sudėties aš dėjau ne tik uodegytę, bet ir Krekenavos dešrytę. Aš esu vicepelė ir jeigu tamsta dabar nesupranti, tai sosiska tau į akį.

REKLAMA

Mauzeris: Su tokiu įžūlumu jūs galit būti pasiųstas ant trijų raidžių.

Surskis: Ant trijų raidžių aš jau seniai esu rezerve. Nepagąsdinsit. Su kirstuku Valioniu ir žiurkėnu Pocium mes jus galim pagąsdinti.

Mauzeris: ...nesuprantu, kur mes gyvenam?

Surskis: Va taip ir elkitės visuomet. Paduokit slides, važiuoju.

Prie "Dviračio šou" kūrimo prisidėkite ir jūs. Siųskite savo idėjas, scenarijus adresu [email protected]. Geriausių idėjų autoriai gaus vertingus prizus.

"Dviračio šou"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų