REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, kuri rugsėjo mėnesį Serbijoje ir Juodkalnijoje gins šalies garbę Europos čempionate, po truputį baigia pasiruošimą salėje ir rengiasi pradėti draugiškų susitikimų maratoną. Penktadienį krepšininkai išskrido į Vengriją, kur savaitgalį sužais dvejas rungtynes su šios šalies nacionaline komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį rinktinė vyks į Druskininkus. Čia pasitreniravę dvi dienas, rugpjūčio 18 d., ketvirtadienį, Vilniaus „Siemens“ arenoje krepšininkai išbandys jėgas su Baltarusijos nacionaline komanda. Ten pat atitinkamai rugpjūčio 20 ir 31 d. lietuviai žais su Rusijos ir Latvijos rinktinėmis.

REKLAMA

Apie nacionalinės komandos rengimąsi Ovidijus Giniotas, laikraščio „Sporto“ korespondentas, kalbėjosi su vienu rinktinės trenerių Gintaru Krapiku.

Treneri, kaip šiuo metu komanda rengiasi varžyboms? Galbūt pradeda ryškėti geriausiai žaidžiantys krepšininkai?

Visą savaitę treniravomės Palangoje arba Klaipėdoje, priklausomai nuo to, koks kieme oras. Jis šiek tiek pakoreguoja pratybų tvarkaraštį, nėra mums labai palankus. Visose treniruotėse jau naudojamės kamuoliu, pradėjome tobulinti derinius ir perdavimus. Tiesiog įprastas pasiruošimas. Apie geriausiai pasirengusius kalbėti dar anksti, galima sakyti, kad visi būna ir geri, ir blogi.

REKLAMA
REKLAMA

Ar krepšininkų nekankina sveikatos problemos?

Kol kas šių rūpesčių beveik išvengiame. Pasveiko savaitgalį vykusiose rungtynėse su Estija čiurną pasitempęs Darjušas Lavrinovičius. Nedidelių bėdų turėjo tik į Lietuvą sugrįžęs Arvydas Macijauskas. Jis buvo peršalęs. Tačiau Arvydas ruošiasi pagal individualų tvarkaraštį, todėl bendroms treniruotėms jo liga įtakos nedarė.

Galbūt jau galima šnekėti apie A. Macijausko sportinę formą?

Jis tik kelios dienos Lietuvoje. Dar nematėme Arvydo besitreniruojančio. Vaikinas dirba su fizinio pasirengimo treneriu Aleksandru Kosausku. Visa jėga į darbą su rinktine krepšininkas kibs kitą savaitę Druskininkuose, aikštėje jį išvysti bus galima per mačą su Baltarusija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar turite žinių iš Amerikoje vis dar esančio Dariaus Songailos?

Deja, ne.

Kokie tikslai keliami draugiškų rungtynių maratone?

Trenerių laukia darbas. Vertinsime su rinktine besitreniruojančius žaidėjus ir jų galimybes. Reikės atrinkti dvyliktuką, kuris ir atstovaus Lietuvai Europos čempionate. Į Serbiją ir Juodkalniją vyks tik patys geriausi.

Koks komandos jaunimas?

Jaunieji žaidėjai labai atkakliai dirba, stengiasi mums pasirodyti. Apskritai visų krepšininkų darbo našumas labai didelis, jie atvyko rengtis čempionatui, o ne tinginiauti. Kiekvieno tikslas - kuo geriau pasiruošti tiek fiziškai, tiek techniškai. Stebėsime, kaip komanda žais Vengrijoje. Į ją nevyks tik A. Macijauskas bei Simonas Serapinas. Abu paliekame treniruotis su A. Kosausku.

REKLAMA

Ar laukiate iš Australijos grįžtančios Lietuvos klubų rinktinės? Ar kas nors iš jos prisijungs prie pagrindinės komandos?

Stebime ir klubų komandos pasirodymą, ir jaunimo rinktinės žaidimą pasaulio čempionate Argentinoje. Jaunimas taip pat išvyko ne regbio, o krepšinio žaisti. Po porą kandidatų prie pagrindinės komandos turėtų prisijungti iš abiejų minėtų ekipų. Australijoje kol kas neblogai sekasi centro puolėjui Povilui Čiukinui ir atakuojančiam gynėjui Mindaugui Lukauskiui. Iš jaunimo išskirti galima Paulių Jankūną, Artūrą Jomantą, Renaldą Seibutį. Galutinai, ką kviesti, nuspręsime pasitarę su tų komandų treneriais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų