• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką krepšinis reiškia Lietuvai, banalu ir klausti. Užtenka žvilgtelti į gatves varžybų metu ir po jų, pirmuosius kitos dienos laikraščių puslapius ir televizijų laidas. Vaizdas aiškus ir jo iš pirmųjų gretų neišstumia net NATO atstovų susirinkimas. Dar daugiau – jaunųjų krepšininkų nuotraukos NATO vadovų fone tik iliustruoja - kas reprezentuoja mūsų valstybę.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitės nykščiai

Trūko, kad Valdas įteiktų Condoleezai marškinėlius 11 numeriu ir pakviestų į Europos čempionatą Belgrade. Ačiū, kad krepšinis trunka 40 min. Kitu atveju nebūtų prieš ką girtis, ir ką gi vadovų fone statyti – jaunuosius Lietuvos statybininkus. Kita vertus balandžio 20 d. BVP būtų sukurta daugiau negu buvo (truputį ir iš savo patirties).

REKLAMA

Abejojantiems krepšinio įtaka pakanka paklausti Pasvalio ar Tauragės gyventojo: „Ką gi jis žino, Condoleeza Rice ar Tyrone Nesby”. Nemanau, kad Condoleeza būtų konkurentė „Lietuvos ryto” reperiui.

Dar vienas pastebėjimas. Kažkaip atsiminiau aš Vilniaus „Statybą”. Sušmėžavo man šis pavadinimas, kuris, manau, ir dabar gyvuotų, jeigu ne „Lietuvos ryto” investicijos ir vyktų labai rimtas derbis su „Sakalais”. Dabar gi – „Statybos” nebėra, jų fanai puikiai aklimatizavosi „Lietuvos ryto” ir „Siemens” arenose, o „Lietuvos rytas” įšoko į „Eurolygos” karuselę. Kada jis iškris – nuodėmingas klausimas. Bet kokiu atveju, tikiuosi, kad „Eurolygos” užkulisiai pralaimės įvykiams aikštelėje ir „Eurolygoje” rungtyniaus dvi Lietuvos komandos. Bent jau pora sezonų.

REKLAMA
REKLAMA

Varžovus į neviltį varė ir buvusieji “Lietuvos ryto” krepšininkai. Italijos lygoje R. Šiškauskas (“Benetton”, 21 tšk.) ir R. Kaukėnas (“Vertical Vision”, 23 tšk.) buvo rezultatyviausi savo komandose per rungtynes atitinkamai su “Bipop Carire” ir “Sicc BPA”, ir abi komandos šventė pergales.

Ispanijoje dar rimčiau varžovus traiškė A. Macijauskas (“Tau Ceramica”), dviejose iš eilės rungtynėse buvęs vienas komandos lyderių – 14 tšk. su “Barcelona” ir 24 tšk. su “Caja San Fernando”. “Macas” jau sulaukė įvertinimo ir iš “Eurolygos”. Jis kartu su Š. Jasikevičiumi pretenduoja patekti į simbolinį šio sezono “Eurolygos” penketą. Kartu su jais gali ten atsidurti ir “Žalgirio” Tanokas Beardas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašu, kad tiek iš Ispanijos, tiek Italijos šiais metais galime sulaukti ir aukso medalių – Ispanijoje “Tau Ceramica” – pirma, Italijoje “Benetton” – pirmas, “Montepaschi” su M. Žukausku – trečias, o “Vertical Vision” – penktas. Matyt, netrūks ir brolžudiškų dvikovų.

Žemai lenkiu galvą prieš mūsų moteris – “Lietuvos telekomo” krepšininkes, kurios sugebėjo atsitiesti po nesėkmingos pradžios rungtynėse dėl trečios vietos su Vengrijos komanda ir pratęsė Vilniaus krepšinio triumfą Europoje. Trečia vieta, kurios prieš sezoną tikrai niekas neprognozavo ir nesitikėjo. Dabar tai realybė.

REKLAMA

O ar galėjom pasiekti daugiau? Manau, ne. Su atletiškomis Samaros krepšininkėmis, kartais šoklumu nenusileidžiančiomis ir vyrams, kovėmės kiek galėjom, tačiau nusileidom fizine jėga, ką ir parodė rezultatas. Juolab Rusijos klubas šiais metais pralaimėjimo skonio dar neragavo. Atsiminkime, kad šiais metais dar laukia Europos krepšinio čempionatas, o žinant tai, kad nemažai krepšininkių “Lietuvos telekomo” komandoje – lietuvės, galime bent jau pamąstyti ir apie medalius. Tiesa, K. Douglas jame nebus. Reiks kapstytis savo pajėgomis.

REKLAMA

Lietuvos sporto mėgėjų nenuvylė ir ledo ritulio rinktinė. Vos trečią kartą antrame pagal pajėgumą divizione žaidusi komanda ne tik parodė, jog nėra autsaiderė, dar daugiau – stipri vidutiniokė. Po nesėkmingų 2001m. ir 2003 m. pasirodymų šiose varžybose, šiais metais pirmą kartą išliko I divizione.

Tik nelemtos klaidos, ar ledo ritulio dievai neleido komandai šoktelti aukščiau 5-osios pozicijos. Dar daugiau negu rezultatai džiugina rinktinės potencialas – komandos branduolį sudaro 24-28 m. ledo ritulininkai, kurie panašu, kad bent 3- 5 metus bus komandos pagrindas. Tik D. Bauba ir D. Bernatavičius yra peršokę 30 m. slenkstį. Tuo tarpu rezultatyviausiam šio turnyro lietuviui D. Lėlėnui – 22 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aišku, svarbiausia rinktinės trenerių užduotis – ir kitais metais prisivilioti D. Zubrų, kuriam šiame turnyre nesisekė (pakanka prisiminti virpstą rungtynėse su olandais rezultatui esant 3:3), tačiau tai nė kiek nesumažina lyderio indėlio į galutinį komandos rezultatą. Pasižiūrėjus į latvius, tikrai dar yra kur tobulėti, o visų pirma reikėtų praplėsti savo ledo ritulio žemėlapį, kuriame kol kas šviečia vienintelis taškas – Elektrėnai.

Individualiose šakose mes irgi buvome ant bangos – „Lalailos“ vedėjas ir pramogų pasaulio veikėjas R. Vyšniauskas sužibėjo Europos sunkiosios atletikos čempionate ir atvežė į Lietuvą bronzą. Regis televizinė avantiūra išėjo Ramūnui į naudą ir jeigu ji užsitęs dar bent keletą metelių, Pekine galime tikėtis dar aukštesnės prabos medalių. Kad tik asistentės nedingtų.

REKLAMA

Į pergalingų rungtynių protokolą save įrašė ir Lietuvos futbolininkas M. Stankevičius („Brescia“). Šį kartą jis pasižymėjo ne geltonomis kortelėmis, o įmuštu įvarčiu. Ši pergalė sustiprino komandos viltis pasilikti „Serie A“ lygoje (18 vieta – 34 tšk.). Tai antras Mariaus įvartis šio sezono Italijos pirmenybėse. Deja, Lietuvai jis bent porą rungtynių padėti negalės – vis tas karštakošiškumas.

Savaitės špygos

Šaukštą degutą į nerealią Lietuvos sportui savaitę įkrėtė Ž. Ilgauskas. Visą sezoną į atkrintamąsias varžybas pretendavusi „Cleveland Cavaliers“ komanda ėmė ir nepateko. Nors dar likus šešerioms rungtynėms ji buvo septintoje vietoje, kuri garantavo kelialapį į stipriausių Rytų konferencijos komandų aštuonetą.

REKLAMA

„Didįjį Z“ kaltinti dėl šios nesėkmės būtų lyg ir žiauroka. Mat vyras buvo antras pagal rezultatyvumą komandoje – 16,9 tšk. ir antras pagal atkovotus kamuolius – 8,6. Bet kas iš to, kai eilinis sezonas baigtas pora mėnesių anksčiau ir atkrintamosios rungtynės lieka stebėti tik per TV. Už ką sergi, Žydrūnai?

Praėjusios savaitės geriausio sporto įvykio nominantai

1. 20-ojo Sacharos maratono nugalėtoju tapo Lahcenas Ahansalis iš Maroko. 245 km. ilgio bėgime dykuma dalyvavo 798 drąsuoliai. Įdomu, kiek „Maximos“ darbuotojų startuotų analogiškame bėgime, pažadėjus, kad su laimėtoju būtų pasirašoma sutartis 1 metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Marselio "Olympique" klubo vartininkas Fabjenas Bartezas, protestuodamas prieš komandos draugo pašalinimą, už spjūvį teisėjui draugiškų rungtynių metu diskvalifikuotas šešiems mėnesiams, iš kurių trims – lygtinai. Per oficialias jis su „beisbolke“ auklėja teisėjus, o puolėjams, smūgiuojantiems galva, išrašo porą smūgiukų į pakaušį.

3. Honkonge įvyks 2008 m. Pekino olimpinių žaidynių jojimo varžybos. Tas pats, kaip Vilniaus olimpinių žaidynių šuolių ant batuto varžybos vyktų Nemenčinėje. Labai populiari rungtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų